Rămâi conectat

Știri

Jandarmii din Alba au efectuat peste 100 de acţiuni destinate prevenirii furturilor de masă lemnoasă şi braconajului

Publicat

în

Patru căruţe pline cu lemne sustrase au fost depistate de jandarmi în pădurea din zona localităţilor Petrisat şi Veseuş, judeţul Alba. Întreaga cantitate de lemne a fost confiscată, iar căruţaşii au fost sancţionaţi contravenţional.

În urma unei acţiuni comune, având ca scop prevenirea furturilor de masă lemnoasă, la care au participat jandarmi şi pădurari, miercuri, 18 noiembrie au fost depistate patru atelaje hipo care transportau lemne despre care ulterior s-a stabilit că au fost sustrase. Astfel, la ora 11.30, I.A.D. ( 34 de ani ) a fost surprins de echipajele mixte de control în pădurea din zona localităţii Petrisat, localitate care aparţine administrativ de municipiul Blaj, în timp ce transporta lemnele furate pentru a le valorifica în interes personal. Alţi doi bărbaţi, C.V. ( 22 de ani ) şi A.M. ( 20 de ani ), precum şi un minor în vârstă de 16 ani au fost depistaţi în jurul orei 14.30 în pădurea din zona localităţii Veseuş, comuna Jidvei, având căruţele încărcate cu lemn sustras. Toţi cei patru contravenienţi au fost sancţionaţi cu câte o amendă în valoare de 800 lei, iar lemnele au fost confiscate şi predate ocolului silvic responsabil de zonă.
Reamintim faptul că, începând cu 13 iulie 2015, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase. De asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitaţi, începând cu data de 24 iulie a.c., să constate faptele ce constituie infracţiuni şi contravenţii în domeniul cinegetic.

Jandarmii din judeţul Alba au efectuat activităţi de pregătire specifică împreună cu instituţii care gestionează fondul cinegetic şi silvic, fiind discutate particularităţile privind constatarea infracţiunilor şi contravenţiilor la regimul silvic. Pe baza cunoştinţelor astfel dobândite şi aprofundate, efectivele Jandarmeriei Alba au executat până la această dată peste 100 de acţiuni destinate prevenirii furturilor de masă lemnoasă şi braconajului, fiind constatate 2 infracţiuni şi 38 de fapte contravenţionale, cele din urmă fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 12100 lei. Totodată, au fost recuperaţi peste 100 m³ de lemne sustrase.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Detectoare pentru viață, în județul Alba

Publicat

în

În județul Alba, detectoare pentru viață

Marți 16 aprilie a început activitatea de montare a primelor detectoare de fum/monoxid de carbon din totalul de 500 de bucăți alocate locuințelor din județul Alba.
Mai multe familii din localitățile Noșlac, Vințu de Jos, Ighiu și Fărău au primit vizita pompierilor militari și voluntari, precum și a reprezentaților Delgaz, și au intrat în posesia unui asemenea dispozitiv, oferit cu titlu gratuit.
Activitatea este continuată în aceste zile în Arieșeni, Horea, Vadu Moților, Bistra, Ocoliș, Jidvei, Mihalț, Întregalde, Râmeț și Șugag.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Performanță pentru Corul „Apulum” al Seminarului Teologic din Alba Iulia

Publicat

în

Corul „Apulum” al Seminarului Teologic din Alba Iulia, o nouă performanță

Membrii ansamblului vocal „Apulum” al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia au participat la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, desfășurată la Arad.

Formațiunea corală albaiuliană este dirijată de părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, cadru didactic titular în cadrul instituției de învățământ preuniversitar. Prestația corului a fost apreciată de juriu cu punctajul maxim, 100 de puncte, ansamblul coral obținând Premiul I la Secțiunea „Seminarii Teologice”.

În cele 25 de minute alocate formațiunii corale albaiuliene, au fost interpretate patru piese care au vizat un repertoriu variat: „Kratima”, de Anton Pann, „Astăzi, Cel Prealăudat”, armonizare Iosif Fiț, „Florilegiu bizantin”, de Stelian Ionașcu, și „Răsunet de la Crișana”, de Ion Vidu.

„Reușita obținută la faza zonală a Olimpiadei constituie rezultatul activității susținute cu perseverență de către tinerii pasionați de cântul coral, desfășurată pe parcursul a numeroase ore de repetiții, prin participări la sfintele slujbe, dar și la diverse manifestări artistice”, se arată într-un comunicat de presă.

Corul „Apulum” a fost înființat în anul 1991 și, timp de nouă ani, până în 2000, a fost condus de prof. Iosif Fiț. Repertoriul abordat este unul preponderent liturgic, necesar participării la sfintele slujbe. Pe parcursul timpului, membrii formațiunii au obținut numeroase premii cu ocazia participării la diferite festivaluri și concursuri muzicale naționale. De asemenea, ansamblul vocal dirijat de părintele prof. dr. Nicolae Topîrcean, în parteneriat cu Asociația Corală „Codex Apulum”, a pus în scenă Oratoriul Bizantin de Paşti „Patimile şi Învierea Domnului”, de Paul Constantinescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Universitatea din Alba Iulia, membră a unui consorţiu european pentru formarea academică continuă

Publicat

în

Universitatea din Alba Iulia, membră a unui consorţiu european pentru formarea academică continuă

Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia face parte dintr-un consorţiu european, ce are drept scop formarea academică continuă, alături de universităţi din Austria, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina, a anunţat, într-o conferinţă de presă, rectorul Daniel Breaz.

Potrivit rectorului, Universitatea „1 Decembrie 1918″ s-a alăturat proiectului de constituire a Consorţiului „European University for Academic Continuing Education”, contribuind astfel la dezvoltarea unei universităţi europene prin intermediul programului Erasmus+. El a precizat că acest consorțiu urmăreşte să contribuie esenţial la îndeplinirea obiectivelor stabilite în Agenda Socială Europeană, vizând în mod specific creşterea proporţiei adulţilor europeni care participă la programe de formare, cu scopul de a atinge un prag de 60% până în anul 2030.

Instituţia coordonatoare a consorţiului este o universitate din Krems, Austria, iar pe lângă cele nouă universităţi partenere, este şi un partener asociat din Bosnia-Herţegovina.

Zilele acestea, la Alba Iulia are loc o săptămână internaţională, la care  participă toţi partenerii din consorţiu,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba