Izvorul cu ”apă vie” din Ocoliș, Alba care vindecă bolile și ajută copiii să crească

Adăugat la Știri

Află mai multe, de pe radiounirea.ro, despre izvorul din inima Apusenilor, despre a cărui apă  se spune că vindecă boli. Izvorul se află la marginea satului Runc, comuna Ocoliş din Munţii Apuseni, situată la graniţa dintre judeţele Alba şi Cluj.

izvor ocolisÎn județul Alba există un “izvor fermecat”. Apa vie, așa cum este cunoscută în întreaga țară, ar vindeca bolile și, mai ales, ar ajuta la creșterea în înălțime. Zi de zi, zeci de oameni vin din toate colțurile României pentru a bea licoarea minunată, doar, doar or crește într-un an cât alții în zece.
Din inima munților Apuseni izvorăște o apă despre care oamenii din zonă spun că ar avea însușiri miraculoase. Localnicii din comuna Ocoliș au numit-o simplu ”apa vie” sau ”izvorul tămăduirii” și sunt convinși că ea reprezintă leacul perfect pentru cei mici de statură, scrie citynews.ro.

“Dacă o bei când ești copil crești. Are niște proprietățile mai speciale decât celelalte ape. Există un localnic care a băut apă de aici, din izvorul acesta. I-au dat părinții lui apă de aici și a crescut la 2 metri”, spune un localnic.

Citește și Loc de atracție pentru turiști : Cascada Șipote din județul Alba

Legenda spune că, în urmă cu câțiva ani, un tânăr s-a înălțat brusc cu câțiva centimetri după ce a băut apa care izvorășete pe Valea Runcului. La început oamenii nu au crezut minunea, însă au fost și alții care au încercat băutura miraculoasă. Aceștia susțin, la rândul lor, că ar fi crescut în înălțime. Cât este mit sau cât este realitate din această poveste nici măcar localnicii nu știu să spună cu exactitate, însă turiștii vin aici pentru a bea măcar o gură de apă din izvor, ca să mai crească puțin, exact așa cum s-a întâmplat cu băiatul din legendă. Faima izvorului a depășit hotarele comunei, mai ales că există și doctori care prescriu această apă drept leac pentru diferite boli.
Sursa: realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.