Italienii şi germanii, primii pe lista turiștilor ce vin în România: Peste 53.000 de turiști, în Alba, în primele 6 luni. 14 procente au fost străini

Adăugat la Știri

LECCETURISTINumărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 12% în prima jumătate a acestui an comparaţiv cu aceeasi periodă din 2015, arată datele Institului Naţional de Statistică. Cei mai mulţi sunt din Germania şi Italia. La coada clasamentului sunt portughezii.

Cei mai mulţi turişti străini care au trecut graniţa României provin din Germania, aproape 11%, respectiv din Italia – 10%. Israelienii şi francezii se află în top 4, cu nouă, respectiv şase procente. Portughezii, în coada topului, reprezintă doar 0,4% din totalul turiştilor care ne trec graniţele. Dacă vă imaginaţi că străinii sunt atraşi în special de frumuseţile naturii, vă înşelaţi.

Peste 80% dintre cei care au venit în România în primele şase luni s-au oprit în Bucureşti şi în oraşele reşedinţă de judeţ, semn că sunt interesaţi de afaceri sau vin în city-break-uri.  Doar 6% au fost în staţiunile montane, 1,7% în staţiunile balneare, 0,9% pe litoral şi 0,5% în Deltă, inclusiv în oraşul Tulcea.  Dintre străinii care au mers pe litoralul românesc şi în Delta, cei mai mulţi sunt nemţi. Israelienii sunt primii în topul celor care au fost în staţiunile montante româneşti, iar ungurii – în staţiunile balneare. Durata medie a şederii străinilor în România, în primele şase luni ale anului, a fost de două zile.

Peste 14.200 de turiști au poposit în județul nostru, în luna mai. Majoritatea au ales să se cazeze în hoteluri. Turiştii români au reprezentat  86% din numărul total de turiști ce au ajuns în luna mai în județul Alba, iar cei străini aproape 14 procente. Potrivit statisticilor, în perioada 1 ianuarie -31 mai 2016 în unităţile turistice din judeţul Alba au fost cazaţi peste 53.000 de turişti.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii