Rămâi conectat

Sport

Ionuț Zincă și Tamas Bogya, de la CS Unirea Alba Iulia, în loturile naționale de seniori la Orientare

Publicat

în

Zilele trecute s-au încheiat ultimele competiții de orientare. Acestea au contat ca etape de selecție pentru loturile de seniori ale României, iar sportivii cei mai buni urmează să reprezinte țara noastă la competițiile internaționale oficiale din acest an.

La finalul acestora, în clasamentul întocmit de Federația Română de Orientare, între cei care vor face parte din lotul de seniori al României se regăsesc și sportivii de la CS Unirea Alba Iulia, IONUȚ ZINCĂ (situat pe primul loc al ierarhiei) și TAMAS BOGYA (situat pe locul 4 al ierarhiei). Pe pozițiile 2 și 3 se regăsesc sportivii de la CS Universitatea Craiova, Roman Ciobanu respectiv Alexandru Blejdea.

Cei 4 sportivi seniori vor face parte din delegația care va participa, în perioada 20-25 august, la Campionatele Europei de Sud-Est care se vor desfășura în Republica Moldova.

Între timp, Ionuț ZINCĂ a luat drumul Spaniei și Portugaliei pentru a pregăti cea mai importantă competiție de obiectiv din acest an și anume Campionatul Mondial de Ultra Trail, care va avea loc pe data de 8 iunie în localitatea Mirandha do Corvo din Portugalia.

De remarcat ar fi și faptul ca la Cupa României, desfășurată la Oradea, același Ionuț ZINCĂ a dominat competiția iar Tamas BOGYA s-a clasat pe locul 4, fiind cei mai buni dintre sportivii români, celelalte două trepte ale podiumului de premiere fiind ocupate de sportivi din Ungaria.

Ionuț Zincă conduce în clasamentul Campionatului Național de Sprint Urban cu maximul de puncte, 75, după trei victorii (din 3 etape desfășurate) obținute la Sf. Gheorghe, Baia Mare și Oradea.

”Ultimele rezultate confirmă că avem cei mai buni sportivi din țară la Orientare și sunt sigur că vor reprezenta România cu mândrie la competițiile internaționale. Îl felicit pe această cale și pe instructorul sportiv al secției, Marius Anghel”, a spus Corneliu Mureșan, directorul CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sport

Derby în liga a patra de fotbal din Alba

Publicat

în

În liga a patra de fotbal din Alba, meci derby

Următoarea etapă a ligii a patra de fotbal a județului Alba programează duelul primelor două clasate.

Partida dintre liderul CIL Blaj și viceliderul CS Ocna Mureș va avea loc pe Stadionul „CIL-Veza” din Blaj.

Meciul se va disputa sâmbătă 27 aprilie, de la ora 12.00, în deschiderea rundei a 24-a.

foto: facebook C.I.L Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

În „Alba Blaj Arena”, bătălie pentru titlul național la volei feminin

Publicat

în

Bătălie pentru titlul național la volei feminin în „Alba Blaj Arena”

Bătălia pentru titlul național la volei feminin se mută în sala polivalentă „Alba Blaj Arena”.

Acolo se va disputa, vineri 26 aprilie, de la ora 20.00, meciul 3 al finalei Diviziei A1 dintre campioana în exercițiu Volei Alba Blaj și CSO Voluntari, formație calificată în premieră în ultimul act al campionatului.

Echipa din județul Ilfov conduce cu 2-0 la general după victoriile obținute în primele meciuri, disputate în județul Ilfov.

Dacă Volei Alba Blaj se va impune vineri, a doua zi, sâmbătă 27 aprilie, de asemenea de la ora 20.00, va avea loc al patrulea meci al finalei. În cazul în care va câștiga și acest duel echipa din „Mica Romă”, partida decisivă pentru stabilirea campioanei naționale va fi pe 1 mai la Voluntari.

foto: facebook Volei Alba Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

„Start la mișcare” în Alba Iulia: Când va avea loc evenimentul

Publicat

în

La Alba Iulia, „Start la mișcare”

Vineri 26 aprilie, de la ora 10.00, în Șanțurile Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, pe latura de Vest, va avea loc evenimentul sportiv „Start la mișcare”. 

„Start la mișcare” este însoțit de Primăria Municipiului Alba Iulia și Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia pentru a promova sănătatea și activitatea fizică în rândul tinerilor.

„Vă așteptăm cu ateliere educative și distractive pentru toate vârstele între 5 și 18 ani! Plus, la ora 11.00, avem pregătit un cros pe distanțe adaptate pentru două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-18 ani. Este o oportunitate excelentă de a vă testa abilitățile și de a vă distra! Înscrierile se pot face online sau direct la fața locului.
Haideți să încurajăm sportul și să trăim sănătos împreună! Vă așteptăm cu surprize și premii fabuloase!”, este mesajul transmis de organizatori.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba