Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, la Unirea FM : Vrem să ne dezvoltăm liber, nu să depindem de centru. În Alba, contribuția județului la bugetul central este una mai mare decât banii care se întorc înapoi în activitatea publică și administrativă

Adăugat la Știri

În Alba, contribuția județului la bugetul central este una mai mare decât banii care se întorc înapoi în activitatea publică și administrativă din județul Alba, a declarat la Unirea FM președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba: ”Ne asigurăm cheltuielile de funcționare în toate instituțiile din județ și avem și ceva în plus, dăm și la alții. Nu e însă corect să nu ne lase să ne dezvoltăm liber, așa cum dorim și trebuie să ne rugăm de funcționarii de la București. Sentimentul meu este că această descentralizare este făcută prost. De ce ar fi bună descentralizarea? Uitați-vă la Spitalul Județean Alba, cum arăta în urmă cu 6 ani de zile, și cum arată acum. Care este preocuparea unei administrații locale, care se întâlnește cu cetățeanul pe care îl slujește, și care era  atitudinea centrului față de acest domeniu. Cred ca descentralizarea bugetului către București nu este un lucru întâmplător, ci unul dorit de funcționărimea din București care, probabil, a pierdut anumite privilegii”.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a declarat la Unirea FM că scăderile bugetelor administrațiilor îi vor afecta pe toți, salariați, mediul de afaceri, fiind mai rău decât pe vremea lui Boc, în timpul crizei economice, când au scăzut salariile.

Citește și Ion Dumitrel, la Unirea FM : Drumul care trece prin zona în care se va construi viitoarea baza de tratament de la Ocna Mureș, va fi finalizat în acest an

Ion Dumitrel, președintele CJ Alba: ”Reducerea puternică a bugetelor locale nu ne afectează numai pe noi, cei angajați în sistemul public al administrației locale, ci pe toți locuitorii comunelor, orașelor și municipiilor din România. Numai la Consiliul Județean Alba, e un minus de aproape 20 de milioane de lei. Dacă adunăm modul în care e afectat fiecare buget, ne dăm seama că foarte, foarte multe investiții nu vor mai exista și asta înseamnă că firmele și mulți dintre angajații din Alba nu o să mai aibă atât de lucru”.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii