Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, la Unirea FM: 70% drumuri asfaltate, în Alba. În tară, media este de 30%

Adăugat la Știri

”Avem aproximativ 70% drumuri asfaltate, în județ”, a declarat la Unirea FM președintele CJ Alba, Ion Dumitrel. În Romania, media este de 30%.

”Asta demonstrează că ne-am gospodărit bine, dacă ne-au lăsat. În condițiile în care în ultimii 13 ani nici un guvern nu ne-a dat bani mai mult decât ne-au revenit în mod normal, prin legea bugetului de stat, prin modul de a calcula ți a atribui banii către administrațiile locale și județene. Nu am fost favorizați fata de alte județe”, a precizat Ion Dumitrel.

Anul acesta s-a lucrat mai mult pe covor asfaltic, lucrări de întreținere, la Avram Iancu, Sohodol, Mihalț, Ceru Băcăinți. S-au pregătit însă o serie de proiecte pentru perioada următoare.

Au fost stabilite firmele care vor lucra pe Drumul Județean numit ocolitoarea de la Ocna Mureș, se pregătește DJ care leagă Pâclișa de Vurpăr, ce merge până la ieșirea din Hunedoara, pe o porțiune de 4 km”.

Citește și Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, la Unirea FM: Sala Unirii și Muzeul Unirii, pregătite pentru Anul Centenarului. Începem lucrări de restaurare, modernizare

Potrivit președintelui CJ Alba,  în perioada următoare vor scoate la licitație o porțiune de drum care leagă Aiudul de Gâmbaș și Păgida, în zona autostrăzii, se lucrează la proiecte pentru Drumul Județean de la Gârbova- Gârbovița, în zona Aiudului, aproximativ 7 km. De asemenea, se lucrează la proiectul de la Tabăra de la Roica către Întregalde, aproximativ 6 km de drum.

Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel : ”În primăvară, scoatem la licitație drumul Gârbova –Gârbovița, Vinerea – Săliștea, urmând, spre finalul anului 2018, să facem proiectul de la Căpud la Zărnești, un drum asfaltat de la Ciumbrud până la ieșirea din Căpud, și urmează să ajungem să mergem cu drumul până la Zărnești , astfel încât să se ajungă mult mai ușor din zona Blajului în zona aceasta a Aiudului, având și alte posibilități de a se deschide circulației publice”.

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii