Ioana Maria Ardelean, directorul Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de Aur”, la Unirea FM : Notarea concurenților va fi făcută electronic

Adăugat la Știri

dsc_0047Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”, ediția a XVI-a, se desfășoară în perioada 8-11 septembrie 2016 la Alba Iulia și Jidvei.

De peste 15 ani, acest festival contribuie la păstrarea şi promovarea culturii tradiţionale, la descoperirea de noi şi autentice talente interpretative ale folclorului muzical românesc ce duc mai departe zestrea noastră folclorică de o inestimabilă valoare. Programul festivalului include, pe lângă concursul propriu-zis, recitaluri vocale şi instrumentale, precum şi recitaluri susţinute de ansambluri folclorice de amatori din Transilvania. Anul acesta vor concura 36 de tineri interpreți. Notarea va fi făcută electronic.

Ioana Maria Ardelean, directorul Festivalului Național de Folclor Strugurele de Aur: ”Pentru juriu va fi o misiune foarte dificilă. Există câteva elemente tehnice.  Notarea se va face electronic, pe tablete, în sistem real. Pe tablete se găsește soft-ul  care ne ajută la notare,care se închide în fiecare seară, după concurs. Va fi o jurizare foarte exigentă, foarte exactă, oferindu-ne un clasament precis. Noi ne vom întâlni după finalizarea concursului , pentru concluzii finale. Notarea va trebui să fie foarte atentă. O misiune foarte grea pentru juriu. Din cei 36 de concurenți care vor evolua în cele două seri de concurs, sunt foarte buni.”

Gabriela Rusu Păsărin, președintele juriului:  ”În acest an a fost o selecție mai riguroasă. Am solicitat ca toți concurenții să aibă în repertoriu minimum 5 piese. Am dorit să ajungem la ce altădată purtătorii de folclor făceau, adică marile nume de acum din folclorul românesc au ajuns în fața juraților cu un repertoriu cules de ei din zonele folclorice de proveniență, noutăți de la bătrânii satului, de la purtătorii de folclor autentic, în felul acesta au adus un element de noutate și de prospețime. Și foarte multi își declară piesele cu care au debutat, noutăți la momentul lansării.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii