Investiții de 220.000 de euro în 13 centre de tip „Școală după Școală” din 12 județe, printre care și Alba, pentru prevenirea abandonului școlar

Adăugat la Social-Economic

Fundația Vodafone România va continua sprijinul asigurat pentru activitatea a 13 centre de tip „Școală după Școală” din localități rurale și orașe mici, printr-o nouă finanțare anuală, de 220.000 de euro.

Suma este acordată în cadrul celei de a patra ediții a programului strategic național „Investiție în Mediul Rural”, care se va derula în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. În total, 500 de copii vor beneficia de activitățile celor 13 centre, aflate în 12 județe din țară. Printre aceste județe se află și Alba.

Înainte de participarea în program, elevii aflați în evidența celor 13 centre înregistrau o rată medie de absenteism de 40%. Activitățile celor 13 centre „Școală după Școală” care vor fi susținute prin noua rundă a programului „Investiție în Mediul Rural” includ activități de remediere școlară, activități non-formale, sesiuni periodice de formare pentru profesori și de educație parentală pentru părinții elevilor. Suportul acordat acoperă, de asemenea, dotarea centrelor cu echipamente IT și materiale didactice și mese calde asigurate pentru copii, în funcție de nevoi.

Tudor Stan

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0756.638.321
email: tudorstan90@gmail.com

Facebook 

Comentarii