Rămâi conectat

Sport

INTERVIU: De pe străzile Aiudului… în ringurile de box! Luptătorul aiudean, Benny Adegbuyi va debuta în boxul profesionist

Publicat

în

Crescut pe străzile municipiului Aiud, Benjamin Adegbuyi este unul dintre cei mai cunoscuți luptători de kickbox din România. Benny se află pe poziția a 2-a în clasamentul mondial, la categoria grea, însă acesta își dorește o schimbare în carieră. Va renunța la lovitura cu piciorul și se va axa pe box, însă nu definitiv, luptătorul aiudean dorind să combine cele două ramuri. Iată un interviu al acestuia


– Ce te-a facut sa incepi cariera in box?

Boxul este o pasiune mai veche de-a mea, soarta a fost sa ajung inainte in Kickbox, dar mereu am avut in minte, si as regreta mai tarziu daca nu incerc si boxul.

-Unde te antrenezi in box si cu cine ai apucat sa te pregatesti?

 Momentan ma antrenez in tara, dar tocmai m-am intors dintr-un cantonament din Olanda, unde am fost la sparring. In Romania mi-e greu sa gasesc parteneri, in trecut am facut antrenamente si cu Bogdan Dinu, Lucian Bot, boxeri la categoria grea de la noi si intentionez sa ma antrenez si acum cu ei daca le permite timpul.

-Ai renuntat la cariera in kickbox odata cu intrarea in box?

Nu am renuntat la cariera in Kickbox incerc sa le fac pentru inceput in paralel. Daca se ingroasa gluma si voi urca si acolo in Ranking cu siguranta voi fi nevoit sa aleg. Nu ma gandesc inca.=

-Care sunt boxerii tai preferati? La cine iti place sa te uiti?

 Sunt foarte multi boxeri care imi plac si pe care ii admir, dar daca e sa aleg un preferat acela e Floyd pentru inteligenta lui si felul cum a reusit sa isi gestioneze fiecare meci in parte si intreaga cariera. Multi nu stiu cand sa se opreasca. Golovkin, Canelo imi mai plac. La grea am avut parte sa lucrez cu Tyson Fury si am ramas impresionat placut de stilul lui. Imi plac si Anthony Joshua si Wilder.

-Cum merg antrenamentele de box si cum ti se par fata de cele de kickbox?

 Eu consider ca ma descurc destul de bine, feedback ul acesta l-am primit si de la persoanele din box cu care am lucrat, Fury (foto dreapta), Derek Chisora, Dinu. Se poate vedea si in stilul meu pe kickbox, folosesc mult mai mult bratele, fata de picioare!

-Cand iti incepi cariera si ce planuri ai pe termen scurt?

 Voi debuta pe finalul anului aceata, cel mai probabil la sfarsitul lunii, inceputul lui noiembrie, stafful meu pune la punct ultimele detalii. Urmeaza o serie de 3-4 meciuri intr-un timp destul de scurt, pana in ianuarie. Se stie ca in box conteaza palmaresul asa ca nu am timp de pierdut. Daca nu o sa am accidentari voi lua meciuri cat mai multe pentru inceput.

-Cu cine ai vrea sa boxezi?

Mi-as dori intr-adevar sa urc in top si sa ajung sa lupt cu Anthony Joshua, Deontay Wilder, ei sunt in voga acum, dar cu siguranta e mult de munca pana acolo.

-Care sunt romanii tai preferati din box?

 Am avut mereu un popor talentat, si in box la fel, cred ca Mihai Leu, Doroftei si Bute sunt printre preferatii mei dar si Ciocan se descurca bine in momentul de fata, Gavril e un baiat care munceste si a ajuns in sfarsit sus.

-In kickbox ai ajuns #2 mondial, in box pana unde crezi ca poti ajunge?

 In box sunt sigur ca daca voi reusi sa ma tin de treaba si voi avea un management bun voi ajunge in primii 20 de grei in lume, ceea ce e foarte greu si bine in acelasi timp, si voi avea parte, de ce nu, de un meci pentru o centura importanta. Am incredere datorita sparringurilor cu oameni care se afla in top deja, respectiv campioni mondial, m-am descurcat bine. Mereu am spus ca as vrea sa fiu printre singurii sportivi care au reusit in box, kick si mma, dar e foarte greu, vad pe pielea mea acum, asa ca voi astepta sa vad ce se intampla momentan.

-Cum te vezi in urmatorii 5 ani?

 Cred ca voi resusi sa iau si o centura in kick pana la urma, nu am renuntat la gandul acesta, si cu siguranta si un meci pentru un titlu important in box. Probabil un meci de retragere box/kickbox si mi-as dori sa antrenez pe viitor, sa am academia mea. Sa reusesc sa impartasesc si cu altii tot ce am acumulat in anii acestia.

sursa: sport.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European

Publicat

în

Locul 4 la Campionatul European pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi

O nouă performanță internațională obținută de șahistul albaiulian Mihnea Costachi, locul 4 la Campionatul European de Șah-dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah-dezlegări s-au desfășurat la Hagen (Germania), reunind la start un număr de 71 de participanți din 20 de țări.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut locul 4 la general, dobândind și titlul de Maestru Internațional.

Echipa României a fost compusă din Mihnea Costachi (căpitan), Vlaicu Crișan, Alexandru Mihălcescu și Ovidiu Crăciun.

În următoarea perioadă Mihnea Costachi va participa la mai multe competiții internaționale, inclusiv Campionatele Mondiale de Șah-dezlegari. Acestea se vor desfășura în luna iulie la Jurmala (Letonia).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

Calificare la turneul final pentru cadetele de la Volei Alba Blaj

Publicat

în

Cadetele de la Volei Alba Blaj, calificare la turneul final

În primul an de existență a echipei, Volei Alba Blaj U17 reușește să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la turneul final, între primele 6 echipe de cadete din țară.

În turneul semifinal pe care l-a găzduit în „Alba Blaj Arena”, Volei Alba Blaj U17 a câștigat în minimum de seturi toate partidele, cu Bravol Brașov, HV Junior Iași și CSV Craiova.

Componența Volei Alba Blaj U17, în ordinea numerelor de pe tricouri: 1. Amira Săbăduș (libero), 2. Anastasia Gruiescu, 4. Anastasia Fekete (libero și căpitan), 5. Larisa Rusu, 6. Lara Ștefănescu, 7. Denisa Coman, 8. Claudia Bocăniciu, 9. Antonia Oltean, 10. Simina Spătăcean, 11. Iulia Mărginean, 12. Mara Mihu, 13. Daria Ocenic, 14. Ana Pop, 20 Brianna Barna. Antrenor: Aleksandar Milović.

Efectivul este format din jucătoare localnice, excepțiile numindu-se Daria Ocenic (Sibiu) și Claudia Bocăniciu (Alba Iulia).

sursa: facebook Volei Alba Blaj, Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sport

CSU Alba Iulia, o nouă înfrângere în play-off: Despărțire de antrenorul Bruno Vienescu

Publicat

în

CSU Alba Iulia, despărțire de antrenorul Bruno Vienescu după o nouă înfrângere în play-off

CS Universitar din Alba Iulia a suferit o nouă înfrângere, a patra consecutivă, 0-1, la Sebeș, la Baza Sportivă „Pielarul”, cu liderul Gloria Bistrița-Năsăud, în play-off-ul seriei a noua a ligii a treia de fotbal. 

Meciul cu Gloria Bistrița-Năsăud a fost ultimul pentru antrenorul Bruno Vienescu pe banca divizionarei terțe CSU Alba Iulia. Până la finele sezonului, interimatul va fi asigurat de Nicolae Ghișa și Raul Unchiaș, iar în intersezon va fi instalat clujeanul Alin Minteuan, cel care a și fost prezent la partida de la Sebeș, urmărită alături de oficiali ai grupării albaiuliene.

Bruno Vienescu are în contract o clauză conform căreia contractul poate fi reziliat unilateral de club în cazul în care echipa înregistrează patru eșecuri la rând, iar CSU a pierdut toate cele 4 întâlniri din play-off, fără a înscrie. De altfel, în pauza de iarnă, Bruno Vienescu a fost la un pas de despărțirea de gruparea din Cetatea Marii Uniri, însă i s-a dat credit și pentru startul sezonului de primăvară.

sursa: Ziarul Unirea


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba