Interviu cu Direcția 5: „Secretul succesului este munca”

Adăugat la Divertisment, Video

d5Trupa Direcția 5, una dintre cele mai bune formații rock din România, a concertat sâmbătă seară la Alba Iulia în cadrul evenimentului Alba Iulia Music & Film Festival.

Cântecele de dragoste ale trupei au răsunat în Cetatea Marii Uniri, atât prin vocea inconfundabilă a solistului Cristi Enache, cât și prin vocea celui mai nou membru al formației, Toni Șeicărescu. Albaiulienii s-au putut bucura timp de două ore de un concert live, în stilul caracteristic Direcția 5: energic și romantic. Ei au putut asculta piese precum : „O fată ca ea”, „Dacă ai știi”, „Îți multumesc”, „Am nevoie de tine”, „De ce iubim” sau „Forever Love”.

Direcția 5 a acordat în exclusivitate și un interviu pentru Radio Unirea FM, în care ne-a vorbit despre secretul longevității trupei, dar și despre cea mai recentă piesă a lor, „Forever Love”.

Sunteți pe piața muzicală de 21 de ani. Care e secretul succesului vostru?

Cristi Enache: Munca.

Marian Ionescu (zâmbește) : Ați văzut măgărușii aia care cară desagi pe munți?! Ăștia suntem noi, numai că noi avem fețe de oameni. Muncim foarte mult.

Cine scrie textele pieselor Direcția 5?

În capul listei este Cristinel (ne place să-l alintăm așa) și mai lucrăm cu câțiva poeți din România. Totdeauna nevoia de versuri bune este fabuloasă, mai ales atunci când intrăm în studiou să lucrăm un disc nou. Avem nevoie de multe sugestii și texte care să ne inspire mai departe pentru a orchestra. Avem 3-4 versiuni la fiecare cântec. E o muncă foarte grea și îndelungată, care se întinde pe parcursul unui an.

Ultima voastră piesă „Forever Love” e o colaborare cu Lidia Buble. Cum a luat naștere această colaborare?

Această sugestie a venit din partea casei noastre de discuri. Noi am avut foarte multe colaborări de-a lungul timpului, cu diverși artiști și artiste. Credem că aceste colaborări înviorează puțin piața muzicală din România. Lidia e foarte talentată, deși e foarte tânără, ea are o voce foarte bună și profundă.

Cu ce artiști din străinătate v-ar plăcea să colaborați?

Greu de zis. Ne plac foarte mulți artiști. Aproape orice artist din străinătate ne-ar onora să cânte cu noi.

Care sunt planurile voastre de viitor?

O să lansăm un nou album pe data de 31 octombrie – „Rockʼn Roll, baby”. Suntem convinși că o să vă placă. Pe acest album o să regăsiți și piesa cu Lidia, dar și alte surprize și piese noi.  

 

 

Roxana Onea

Mobil: 0733.948.176
roxy_onea@yahoo.com

Facebook 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.