Întârzieri din cauza frigului: Viteza de circulaţie a trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute

Adăugat la Știri

trenuri-zapadaTraficul pe întreaga rețea feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, iar viteza de circulație a trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute înregistrate la nivel solului, anumite garnituri înregistrând întârzieri în grafic, informează un comunicat al Companiei Naționale de Căi Ferate – CFR SA.

Traficul pe întreaga rețea feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, iar viteza de circulație a trenurilor a fost adaptată la temperaturile scăzute, anumite garnituri înregistrează întârzieri în grafic, informează într-un comunicat CFR. Potrivit acestuia, nu sunt linii de cale ferată închise, însă, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, personalul feroviar desfășoară verificări la componentele infrastructurii (sine, macazuri, linii de contact) și intervine pentru remedierea deranjamentelor tehnice semnalate, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în condiții de siguranță.

Citește și Din 11 decembrie, va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor 2016-2017

Conform CFR, angajații companiilor feroviare sunt la dispoziția călătorilor prin informarea permanentă despre circulația trenurilor aflate în grafic, precum și prin verificarea și intervenția cu personal specializat pe toate rutele de cale ferată. Compania recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii