Infotrafic : Se circulă în condiții de ceață în Alba și alte câteva județe

Adăugat la Știri

ceata_autostradaCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în această dimineață, pe mai multe drumuri naţionale din Transilvania şi Moldova, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă.

În judeţul Mureş, vizibilitatea pe DN15(E60) este, pe alocuri, sub 50 de metri (pe tronsoanele Târgu-Mureş – Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş – Reghin). În condiţii similare se circulă şi în judeţul Alba, pe DN1 (Sebeş – Cluj-Napoca) şi pe DN7 (Sebeş – Deva), dar şi în judeţul Botoşani, pe DN29 (E58) Botoşani – Suceava. Atenţie în special pe A3 Turda – Gilău (vizibilitate sub 50 de metri)!

Pentru judeţele Alba, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Hunedoara şi Cluj, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting referitoare la acest fenomen (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637). Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa în mers între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante, iar dacă vizibilitatea este foarte scăzută să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii