Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului, de 36.000 de euro, a fost suspendată: Primele cercetări arată că părintele avea dreptul la acești bani

Adăugat la Știri

plafon-maxim-indemnizatie-crestere-copiiCea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului,  de 36.000 de euro lunar, a fost suspendată.

Fiscul  va verifica toate actele și veniturile bărbatului din Sibiu care primea suma respectivă, la cererea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Analiza preliminară arată că părintele câștigă , din activități independente, exact cât a declarat, adică 187.158 de lei (42.500 de euro) pe lună și că ar avea tot dreptul la aceasta indemnizație. Suma de 160.000 de lei a fost încasată în luna iulie. Tatăl respectiv este patronul mai multor firme și a fost de acord să-i fie suspendată plata indemnizației până la publicarea rezultatului verificărilor.

Noua lege, prin care cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului a revenit la 85 la sută din salariu, s-a aplicat de la 1 iulie.

Citește și Indemnizația de creștere a copilului : Actele necesare pentru dosar

Guvernul României nu va tăia și nici nu va plafona indemnizația pentru creșterea copilului, singurul for legitim care poate schimba legislația fiind Parlamentul, afirma recent Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru. Ministrul Muncii a anunţat că există un dezechilibru în privinţa bugetului alocat pentru indemnizaţia de creştere a copilului, dar spune că Guvernul nu va reintroduce un plafon.

Sursa:digi 24.ro și activenews.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii