Începe Evaluarea Națională 2018: Ce NU au voie elevii să facă la examen

Adăugat la Știri

Elevii de clasa a II-a dau startul Evaluarii Nationale 2018, in perioada 7-10 mai. Urmeaza Evaluarea Nationala pentru clasa a IV-a, 15-17 mai, Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a, 23-24 mai mai, si, la final, Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a, intre 11 si 14 iunie. Elevii trebuie sa urmeze niste reguli stricte in timpul desfasurarii examenului, in caz contrar vor fi eliminati din sala.

Este absolut necesar ca elevii sa trateze examenul cu seriozitate. Iata ce trebuie sa stie si sa respecte:

Candidatii vor intra in sala de examinare cel tarziu la ora 8.30, dupa predarea materialelor ce nu sunt permise a fi introduse de catre candidati in sala de examen (orice ar putea sa ii inspire- carti, dictionare, telefoane, tablete etc.).

Proba incepe la ora 9.00, moment in care se deschid plicurile sigilate care contin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sala in care se sustine examenul. Durata probei scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.

Atentie! Candidatul care nu se afla in sala de examen in momentul distribuirii subiectelor pierde dreptul de participare la sesiunea de examen. Dupa inceperea predarii lucrarilor de catre candidati spre asistenti, se va avea in vedere ca pana la predarea ultimei lucrari sa fie prezenti in sala cel putin trei candidati.
Citrește și A fost aprobată structura anului școlar 2018 – 2019: Când sunt programate vacanțele elevilor

Evident, elevii nu au voie sa incerce sa copieze. Pentru prevenirea fraudei sau tentativei de frauda, se va tine evidenta asupra distribuirii ciornelor catre candidati. Ciornele se strang separat de lucrarile candidatilor. Candidatii care predau lucrarea cu mai mult de o jumatate de ora inainte de expirarea timpului maxim prevazut nu au dreptul sa pastreze subiectul de examen, predandu-l asistentilor o data cu lucrarea scrisa si ciornele. La expirarea timpului maxim (2 ore) candidatii au dreptul sa pastreze subiectul de examen.

Membrii comisiilor nu au dreptul sa faca publice subiectele decat dupa expirarea timpului maxim de lucru. In cazul eliminarii din examen a unui candidat se completeaza procesul verbal de eliminare si, pe lucrarea candidatului, presedintele CEx – singurul cu drept sa decida eliminarea – va trece nota 1 (unu) cu cerneala rosie si semneaza

Se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la elevi, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul elevilor, fonduri care au ca destinatie asigurarea meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din unitatile de invatamant sau din centrele zonale de evaluare.
Nu uitati ca tot examenul este supravegheat video si audio si este inregistrat.
Evaluarea Nationala 2018
Calendar Evaluare Nationala 2018 clasa a II-a:
7 Mai – Scris: Limba Romana
7 Mai – Scris: Limba Materna
8 Mai – Citit: Limba Romana
8 Mai – Citit: Limba Materna
9 Mai – Matematica
10 Mai – Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale
Calendar Evaluarea Nationala 2018 clasa a IV-a:
15 Mai – Limba Romana
16 Mai – Matematica
17 Mai – Limba Materna
Calendar Evaluare Nationala 2018 clasa a VI-a :
23 Mai – Limba si Comunicare
24 Mai – Matematica si Stiinte ale Naturii
Calendar Evaluare Nationala 2018 clasa a VIII-a :
11 iunie – Limba si Literatura Romana
13 iunie – Matematica
14 iunie – Limba si Literatura Materna
Sursa:portalinvatamant.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii