Încep înscrierile pentru admiterea la facultăți : Peste 3.000 de locuri sunt disponibile în anul universitar 2017-2018 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Adăugat la Știri

Scăpaţi de emoţiile Bacalaureatului, absolvenţii de liceu se pot înscrie, din această săptămână, în învăţământul universitar.

Pentru a se putea înscrie la cursurile unei instituții de învățământ superior, de stat sau privat, în primul rând, trebuie să fi luat bacalaureatul. Nu contează dacă anul acesta sau în anii trecuți. Pe lângă asta, pentru înscrierea la facultate candidații trebuie să completeze un dosar și să achite o taxă. Admiterea la facultate se face în două etape: una în iulie și una la începutul lui septembrie.

Peste 3.000 de locuri sunt disponibile în anul universitar 2017-2018 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dintre care aproape 1.900 la programele de licență, respectiv aproape 1.300 la programele de masterat. Înscrierile vor avea loc în perioada 17-27 iulie.

Citește și Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, prima universitate din România care intră Top 500 universităţi din lume

Programul admiterii cuprinde următoarele acţiuni: înscrierea candidaţilor, desfăşurarea probelor de examen (la specializările care au astfel de probe), ierarhizarea candidaţilor, comunicarea rezultatelor, rezolvarea contestaţiilor şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate de la bugetul de stat şi cu taxă. Admiterea se organizează în prima sesiune perioada 17 iulie – 25 august 2017 conform următorului calendar:

–          17 – 27 iulie: înscrierea candidaţilor (cu excepţia zilei de duminică, 23 iulie);

–          28 iulie: susţinerea probelor orale de interviu;

–          29 iulie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;

–          31 iulie: comunicarea rezultatelor admiterii;

–          31 iulie – 4 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

–          7 – 25 august: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii