• Cererea de rambursare pentru persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, Formular 313. Se depune de catre persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, pentru rambursarea taxei facturata de alte persoane impozabile si achitata de acestea pentru bunurile mobile care i-au fost livrate sau serviciile care i-au fost prestate in beneficiul sau in Romania, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in Romania pe o perioada de minimum trei luni sau maximum un an calendaristic sau pe o perioada mai mica de trei luni ramasa din anul calendaristic. Formularul se depune in termen de maximum noua luni de la sfarsitul anului calendaristic in care taxa devine exigibila.
  • Cererea de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147^2 alin. (2) din C.F., Formular 318 (se depune in format electronic). Se depune de catre persoanele impozabile stabilite in Romania, pentru rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Formularul 318 se depune/transmite in format electronic pana la data de 30 septembrie a anului calendaristic care urmeaza perioadei de rambursare.

Pentru a obtine o rambursare a taxei pe valoarea adaugata in statul membru de rambursare, persoana impozabila stabilita in Romania completeaza si transmite, pe cale electronica statului membru respectiv, formularul 318 prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. (precizam ca, la momentul redactarii acestui articol, portalul electronic nu este functional).

Formularul 318, impreuna cu instructiunile de completare ale acestuia, sunt afisate pe site-ul ANAF.

Perioada pentru care se poate solicita rambursare este de maximum un an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot viza o perioada mai mica de 3 luni, in cazul in care aceasta reprezinta perioada ramasa pana la sfarsitul anului calendaristic.

Sursa:avocatnet.ro