Rămâi conectat

Social-Economic

Înainte de Paște, mielul se va scumpi. Află până la ce preț ar putea ajunge 1 kg de carne de miel

Publicat

în

Pentru că se apropie sărbătorile pascale, la fel ca și ceilalți comercianți sau crescători de păsări și animale, ciobanii vor să profite la maximum de moment și de cererea mare a pieței. Află de pe www.radiounirea.ro până la ce preț ar putea ajunge 1 kg de carne de miel.

În această perioadă, carnea de miel se vinde cu prețuri cuprinse între 22 și 25 lei/ kg, în timp ce, în viu, un miel este vândul cu aproximativ 10 lei pentru un kilogram. Nu este exclus, însă, ca pe ultima sută de metri prețurile să fie majorate cu până la 20%, dacă va crește cererea de pe piețele extene. „Mieii românești nu vor lipsi de pe piață în această perioadă, iar prețurile variază între 22 și 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preț de 10 lei pe kilogram. Este posibil ca înainte de Paște să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu și poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult și de cererea de pe piața externă. Acum reușim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia. Prețurile la carne ajung și la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei”, a declarat marți președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.

Față de prețurile anunțate de producători, pe internet ciobanii nu au ezitat să aplice, deja, scumpiri. Astfel, au apărut anunțuri de vânzare a mieilor vii cu 20 de lei/ kg.

Și în acest an, însă, carnea de miel are concurență. Iezii sunt, de câteva sezoane, o alternativă preferată de tot mai mulți gurmanzi, iar prețul pronește de la 12 lei/ kg pentru un ied viu.

La polul opus se află ofertele marilor magazine care le pun la dispoziție clienților, de Paști, marfă la prețuri fel de fel.

sursa: telegrama.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

Publicat

în

Acțiune în școli din Alba pentru creșterea siguranței rutiere

În perioada 15-19 aprilie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ-preventive în 12 unități de învățământ din județ.

La acestea au luat parte 620 de elevi și preșcolari precum și 40 de cadre didactice din Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Ion Raica” Răchita, Școala Gimnazială Ponor, Școala Gimnazială Râmeț, Școala Gimnazială Săsciori, Școala Gimnazială „David Prodan” Săliștea, Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia și Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia.

Temele abordate cu elevii din licee și școlile gimnaziale au fost legate de siguranța în mediul școlar, interacțiunea cu persoanele necunoscute, cu grupul de prieteni, bullyingul și consecințele acestuia, precum și de accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Totodată, elevilor le-au fost expuse aspecte legate consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive precum și de traficul de persoane, în scopul prevenirii victimizării, adolescenții fiind încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr 12 din Alba Iulia au învățat, cu sprijinul polițiștilor de la Serviciul Rutier și a celor din Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, regulile de circulație pe care trebuie să le respecte pietonii și cum este bine să se comporte în locurile de agrement.

Siguranța în unitățile de învățământ rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliție Județean Alba, se precizează într-un comunicat de presă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba