În weekend, vreme închisă, cu ceaţă şi burniţă

Adăugat la Știri

Vineri în zonele joase de relief, mai ales în prima parte a zilei se va semnala ceaţă, ce se poate asocia cu totul izolat cu burniţă sau fulguieli. Vor fi condiţii de polei. În restul ţării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 8 grade.

burnitaLa munte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar noaptea izolat va fulgui. Maximele vor fi comparabile cu cele de ieri: 0 grade la Păltinis şi Preadeal, -2 grade la Semenic si la Sinaia, 3 grade la Stina de Vale si -5 grade la Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă.

În weekend, vremea se încălzeşte. Sâmbătă vor mai fi înnorări temporare însă doar izolat va ninge slab în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul are intensificări doar în zona înaltă. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, pe arii restrânse va fi ceaţă. Duminică o zi cu vreme plăcută, şi nori dar şi soare şi puţină ceaţă pe văi şi în depresiuni noaptea şi dimineata. În cursul nopţii, izolat va ninge slab în nordul Carpaţilor Orientali.

Sâmbătă doar izolat vor fi precipitaţii slabe, mixte în Maramureş şi ninsori în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creştere faţă de vineri în regiunile sudice, vor fi cuprinse între 1-2 grade în depresiunile transilvane şi 10 grade la Pitesti. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă. În capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa, 0-1 grad dar la amiaza, mai cald decât sâmbătă, in jur de 8 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Duminica valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, nord-estul şi centrul ţării. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrinse, se va semnala ceaţă. În Bucureşti, dimineaţa, -2…0 grade şi condiţii de ceaţă. Cer variabil peste zi şi la amiaza, 7-8 grade.

Puţin soare în regiunile intracarpatice, la munte cel mai probabul dar şi pe ici pe colo în nordvest. În rest, nori, ceaţă, izolat burniţă şi chiar fulguieli. Vor fi condiţii de polei. Maximele, pozitive dar nu mai mari de 6 grade. În sud, vreme închisă, poate doar la deal să se arate putin şi soarele. Ceaţă şi izolat burniţă sau ploaie slabă. Maximele zilei, 6-7 grade în Oltenia şi 4-5 grade in Muntenia. În Dobrogea, nori josi şi local ceaţă asociată poate şi cu burniţă, cel mai probabil in prima parte a zilei. În aceste condiţii la amiază nu vor fi mai mult de 4 grade la Tulcea si Constanta. În Moldova, tot asa, o vreme fără soare cu ceaţă în special dimineaţa când poate fi asociată şi cu burniţă. Maximele zilei: 5 grade la Suceava si Iasi, 6 in Bacau, 4 la Focsani si 3 la Galati.

Sursa:realitatea.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii