În week-end, la Alba Iulia, vor avea loc Mini Festivalul organizat de tineri și întâlnirea internaționala a hub-urilor culturale

Adăugat la Știri

Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia este in plina desfasurare. In week-end vor avea loc Mini Festivalul organizat de tineri si Intalnirea internationala a hub-urilor culturale

Proiectul in premiera nationala „Marea Unire a Creativilor@Alba Iulia, organizat de Asociatia Cartierul Creativ Carolina, finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si co-finantat de Primaria Alba Iulia, este in plina desfasurare. In cursul acestei saptamani au loc cele cinci sesiuni de workshop-uri sustinute de experti in DJ-ing, Video design (VJ-ing), Storytelling, Marketing cultural si Design grafic pe panouri interactive, la care participa peste 70 de elevi si studenti selectati.

Mai apoi, in week-end, pe 10 si 11 noiembrie, tinerii participanti la cele cinci sesiuni de workshop-uri vor organiza un Mini festival la Cetatea Alba Carolina si in acest fel vor avea ocazia sa aplice in viata reala si pentru un public adevarat tot ceea ce au invatat la cursuri. La festival sunt asteptati toti cei care doresc sa vada cum arata primul festival organizat integral de tineri chiar in Cetatea Alba Carolina. Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza de inscriere la adresa salut@cartierulcreativcarolina.ro.

Programul festivalului arata astfel, iar toate activitatile vor avea loc la Caponiera Apor (in spatele Palatului Apor):

Sambata, 10 noiembrie

  • 19:30 – 24.00: Expozitie de afise si panouri interactive realizate de participantii la cursul de design grafic
  • 19:30 ­ 20:30/21:00: Sesiune de pitching pentru participantii la cursul de Storytelling
  • 21:00 ‐ 24:00: Sesiune de DJ­ing pentru participantii la cursul de DJ
  • 21:00 ‐ 24:00: Sesiune de VJ-ing pentru participantii la cursul de video desing/VJ-ing

Duminica, 11 noiembrie

  • 19:00 – 24.00: Expozitie de afise si panouri interactive realizate de participantii la cursul de design grafic
  • 19:00 ­ 20:20: Proiectie de scurt metraje Best of Shorts Up (1)
  • 21:00 ­ 22:20: Proiectie de scurt metraje Best of Shorts Up (2)
  • 22:20: After­party

In paralel, tot in perioada 10 – 11 noiembrie, in intervalul 15:00 – 19:00, la Muzeul Principia, in Piata Cetatii, va avea loc si Intalnirea internationala a hub-urilor culturale. Reprezentantii unor hub-uri culturale din Italia, Serbia, Portugalia, Suedia si Estonia vin la Alba Iulia ca sa ofere din cunostintele lor in materie de industrii creative, sa supuna atentiei diferite modele de dezvoltare comunitara prin cultura. Invitatilor internationali li se alatura si specialisti in industrii creative din opt orase din tara: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt si Timisoara.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii