Rămâi conectat

Știri

În vacanţe, românii nu pun preţ pe cazare, ci pe mâncare

Publicat

în

Românii nu pun mare preţ pe cazare, ci pe mâncare, în vacanţă. Un studiu al Comisiei Europene arată că românii alocă cei mai puţini bani pentru hotel dintre toţi europenii. În schimb, cheltuiesc sume importante pe mese la restaurant, pe excursii opţionale şi pe suveniruri. Află de pe radiounirea.ro mai multe despre acest studiu.

39 de euro pentru o noapte de cazare. Atât alocă românii, în medie, atunci când pleacă în vacanţă în străinătate. Nu doar românii sunt zgârciţi cu hotelierii. Se bat cu portughezii pentru ultimul loc între europeni la aceste cheltuieli. Belgienii, olandezii sau finlandezii sunt mult mai generoşi şi alocă o sumă de câteva ori mai mare. „Nu contează atât de mult cazarea, că nu stau la cazare, ea e făcută să dormi acolo şi cam atât.” „De ce să merg la un hotel de 5 stele? Prefer să merg la un hotel de 3 stele curat.” „Nu mi se pare normal să mă arunc la cele mai mari preţuri.” Românii sunt vânători de oferte, spun specialiștii din turism. „Nu sunt amatori de cazări, de exemplu, fără baie în cameră, doar de dragul de a plăti un preţ foarte mic. Pun preţ şi pe calitate, dar îşi doresc cea mai bună ofertă pentru calitatea pe care şi-o doresc”, spune Cristina Pipias, consultant în turism.  Chilipiruri se găsesc peste tot în lume. Madridul primeşte anual 10 milioane de turişti cu oferte pentru toate buzunarele. Cine nu are restricţii financiare poate alege dintre hotelurile de 4 sau 5 stele, iar cei cu buget redus pot opta pentru hoteluri cu tarife între 30 şi 50 de euro, care oferă o cameră cu o baie privată, mic dejun şi acces la internet. Pentru cei care vor o vacanţă în capitala Franţei, există varianta hostelului, unde pot găsi o cazare care să ofere internet, parcare, chiar şi mic dejun, incluse în preţ. Însă vor fi nevoiţi să stea cu mai multe persoane în cameră, iar baia este la comun.

Citește și Vara, anotimp periculos pentru șoferi | Poliţia Rutieră ne sfătuieşte cum să evităm accidentele în timpul vacanţei

Totuși, românii nu sunt chiar cei mai cumpătați în vacanţă. Fiecare român pleacă cu aproape 400 de euro în portofel pentru o săptămână, mai mult decât îşi permit bulgarii, slovenii sau ungurii.
Atunci când ajung la destinaţia de vacanţă, românii cumpără şi suveniruri. Nu doar pentru ei, ci şi pentru familie şi prieteni. Alocă în medie 50 de euro, de cinci ori mai mult decât germanii, francezii sau britanicii, care pun mai puţin accent pe obiecte şi preferă vederile.
„Dacă merg la sejur, îşi achiziţionează aproape toate excursiile opţionale de acolo, deşi e în detrimentul faptului că nu mai au timp să meargă la plajă”, spune Marius Berca, director în cadrul unei agenţii de turism.
Românii au lăsat anul trecut în vacanţele din străinătate 355 de milioane de euro, în timp ce, în plimbările în ţară, au cheltuit de patru ori mai mult, adică 1,5 miliarde de euro.

Cheltuieli pentru cazare în străinătate, potrivit Comisiei Europene
România: 39 euro/noapte
Portugalia: 39 euro/noapte
Bulgaria: 43 euro/noapte
Grecia: 49 euro/noapte
……………..
Belgia: 123 euro/noapte
Malta: 131 euro/noapte
Olanda: 147 euro/noapte
Finlanda: 157 euro/noapte

Cheltuieli pentru călătorie per sejur, potrivit Comisiei Europene
România: 369 euro
Bulgaria: 329 euro
Slovenia: 308 euro
Ungaria: 304 euro
…..
Malta: 1020 euro
Franţa: 991 euro
Belgia: 988 euro
Austria: 907 euro

Sursa:digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba