În timp ce bunii platnici sunt „executaţi” de ANAF pentru mărunţişuri, „centuristele” dau „găuri” în bugetele locale

Adăugat la Social-Economic, Societate

2.355.238 lei – ”daună totală” pentru bugetele municipiilor din județ, produsă de prostituatele din Alba

”Meseria, brățară de aur”, spune un vechi proverb românesc. Doar că ”meseriașele” care o practică pe cea mai veche dintre ele lasă goluri considerabile în bugetele localităților pe raza cărora își au domiciliul. Cum, necum, “centuristele” județului nu reușesc să își achite amenzile. Or fi tarifele mici, clienții strânși la pungă, cert este că totalul contravențiilor neachitate de cele care locuiesc, cel puțin în acte, pe raza celor patru municipii, se ridică la suma de 2.355.238 lei. Și vorbim despre o ”daună totală”, pentru că nu există posibilitatea executării silite a acestora, ele nedeținând bunuri mobile și imobile în proprietate. Apoi, fiind noi un popor profund credincios, nu reușim să legiferăm prostituția, cu toate că există cerere și implicit ofertă. Rușine domnu’, păcat mare, noi care facem coadă la moaște, mai pe furiș, prin lăstăriș, apelăm și la serviciile doamnelor mai sus amintite.

Pe noi, buni platnici la bugetul local, ne execută ANAF-ul pentru orice mărunțiș nebătut pe casa de marcat, pe care am plimbat-o sistematic și contra cost, pentru a înregistra diverse găselnițe precum bacșișul, găselniță care a picat proba practică și s-a anulat. Divagând ușor de la subiect, cine îi despăgubește pe comercianții care au plătit în jur de 50 de lei per casă de marcat pentru fiscalizarea pricinii? Dar revenind la subiectele articolului de față, nu doar că nu emit bon pentru serviciile prestate, nu plătesc niciun fel de impozit la stat, dar profită și de faptul că, deși prins, negustorul necurat nu poate fi amendat decât pe hârtie, care costă și aceea dacă stai să te gândești, fără a mai pune la socoteală munca inutilă a tuturor celor angrenați în activitatea de depistare, sancționare și inventariere a aces­tora. prostituateSursa foto: craiovaforum

În topul municipiilor din județ, cu valoarea cea mai mare a amenzilor de recuperat de la duduile aflate veșnic pe teren, niciodată la adresa din buletin, se remarcă, detașat, municipiul reședință de județ. Gaura dată în bugetul local al Albei Iulia se ridică la suma de 1.235.988 lei. Iar din cele 19 ”meseriașe” cu domiciliul pe raza municipiului, primele trei campioane au de plată următoarele sume: 145.103 lei, 139.570 lei și 123.540 lei. Pe locul doi se află Aiud, cu suma totală de recuperat de 648.659 lei, primele trei prostituate care au prins podiumul datornicilor având de plată sumele: 291.137 lei, 154.500 lei și 103.100 lei. Locul trei este ocupat de Blaj, cu o valoare totală a amenzilor neachitate la bugetul local de 381.916 lei, dar care se poate ”lăuda” cu cea mai performantă ”meseriașă”, nu de alta, dar este campioana pe municipii la categoria ei, cu 327.892 lei de plată.

Următoarele două prostituate de la Blaj adună modestele sume de: 22.474 lei, respectiv 5.900 lei. Pe ultimul loc în ceea ce privește gaura lăsată de aceste profesioniste la bugetul local se află Sebeșul, cu doar 88.675 lei de recuperat de la, spun ei, cele 3 prostituate cu domiciliul pe raza municipiului, dintre care două sunt ”achiziții”: de la Alba Iulia, cu 59.160 lei și Târgu Mureș, cu 15.500 lei (prin schimbarea domiciliului și implicit preluarea debitului) și numai una autohtonă, cu 14.015 lei. De menționat ar mai fi că, la Sebeș, potrivit autorităților locale, s-au demarat procedurile în vederea înlocuirii amenzilor cu sancțiunea obligării contravenientului la prestarea unei activități în folosul comunității, întrucât nu există posibilitatea executării silite a acestora. De asemenea, la Blaj și la Aiud, fir de prostituată nu a fost identificată pe raza teritorială a municipiilor, de unde deducem că ”joacă în deplasare”, dar paguba o fac tot acasă.

Acum că am aflat cât avem de luat și de la cine, nu ne mai rămâne decât să găsim și modalitatea de a pune mâna pe „cașcaval”. Dacă le pui la muncă în folosul comunității, fiind în intervalul orelor de program, cel mai probabil nu se vor prezenta la dat cu sapa, mătura și așa mai departe și vorbim din nou de amenzi, care vor rămâne, cum altfel, neachitate. Prin urmare, trebuie ”să le lucrăm la sentiment”, să vină de bună voie, eșalonat, cum or putea și ele, oameni suntem, cu bănuții la casierie. Un prim argument l-am găsit deja: de suma datorată ce modernizare strașnică s-ar putea înfăptui la centura Albei Iulia, de exemplu, polul activității majorității prestatoarelor de servicii orgasmice. Imaginați-vă, doamnelor, spații verzi, băncuțe, veceuri ecologice, cișmele, ce vrea inimioara voastră. Până găsesc cei competenți soluția viabilă, ne amuzăm amar de pe margine, și nu de pe cea a variantei.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.