În România încep ninsorile : Prognoza meteo pentru următoarele zile

Adăugat la Știri

ANM a emis o atentionare de tip COD GALBEN, pentru intervalul 11 octombrie (ora 10) – 12 octombrie (ora 18). In aceasta perioada vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte.

alba meteoVor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei.

Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice.
Prognoza meteo

Duminica, 11 octombrie, procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extracarpatice. Cerul va fi noros si vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte. Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.
Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei. In Dobrogea, trecator sunt conditii pentru descarcari electrice.
Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60…70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 18 grade in sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 12 grade, cu valori usor mai scazute in nord-estul teritoriului. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

Luni, 12 octombrie, vremea va fi in general inchisa, iar valorile termice vor continua sa scada in toate regiunile, astfel incat se vor situa cu mult sub normele climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii pe arii relativ extinse, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 20…25 l/mp. Vor fi ploi, insa in zona Carpatilor Orientali va ninge, iar pe crestele montane din restul tarii, precum si in jumatatea de nord a Moldovei si in estul si sud-estul Transilvaniei vor fi lapovite si ninsori.
Vantul va avea intensificari, cu rafale ce vor depasi temporar 60…70 km/h in sud-est si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in Moldova si in estul Transilvaniei si 14 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra intre -1 si 7 grade, mai scazute in depresiunile Carpatilor Orientali.

Marti, 13 octombrie, vremea va fi in continuare cu mult mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, astfel incat temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, iar cele minime, in general, intre -4 si 4 grade. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul zilei. Aria precipitatiilor se va restrange treptat, acestea semnalandu-se doar pe spatii restranse, indeosebi in regiunile estice, nord-vestice si in zonele montane.
Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in partea de sud-est a teritoriului. Spre sfarsitul intervalului, local se va semnala bruma, in special in jumatatea de nord-est a tarii, iar pe arii restranse vor fi conditii de ceata.

Sursa:stirileprotv.ro

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.