În prezența ministrului culturii, primăria Alba-Iulia va semna protocolul de colaborare pentru programul ”Orașe europene”

Adăugat la Știri

alba iuliaMunicipiul Alba Iulia semnează luni, 28 noiembrie, protocolul de colaborare pentru programul “Oraşe Europene”, cu Ministerul Culturii, în prezenţa ministrului Corina Şuteu.

Alba Iulia devine astfel partener al Ministerului Culturii, în cadrul programului “Oraşe europene”, pentru dezvoltare culturală. Proiectul a fost lansat de minister pentru orașele care au candidat în prima etapă a competiției pentru titlul de “Capitală Europeană a Culturii 2021 în România”: Alba Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Craiova, Iași, Sfântu Gheorghe, Suceava, Târgu Mureș.

Programul „Orașe europene” se articulează în jurul a 4 direcții propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeană care a făcut parte din programul de candidatură, inițierea unor programe de formare dedicate atât managerilor, cât și programatorilor culturali, elaborarea unei publicații dedicate orașelor candidate pentru a contura profilul și identitatea lor, revitalizarea în fiecare oraș a unui cinematograf de artă.

Citește și Alba Iulia, alături de Londra și Bruxelles, într-un studiu Siemens dedicat orașelor inteligente

La momentul lansării acestui program, în aprilie 2016, autorităţile locale din Alba Iulia au transmis că ar fi interesate de asociere în proiecte de patrimoniu, obținerea patronajului Ministerului Culturii pentru Festivalul „Dilema Veche”, dar și utilizarea canalelor de comunicare specifice, de care dispune ministerul, pentru promovarea Cetății. Reprezentanții administrației locale au susținut inclusiv necesitatea privind preluarea în patrimoniul municipiului a celor două clădiri aprținând RADEF (cinematografele Dacia și Columna), pentru a reuși o reconversie optimă a spațiilor și terenului.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii