În plină iarnă, rămași fără locuință sau abandonați de familie, oamenii se adăpostesc în centrul social de urgență din zona gării Alba Iulia

Adăugat la Știri

Rămași fără locuință sau abandonați de familie, oamenii se adăpostesc în centrul social de urgență, care funcționează în zona gării Alba Iulia.

Peste 40 de persoane au găsit găzduire, în cursul nopților trecute, la  așezământul din zona gării Alba Iulia, care adăpostește oameni ai străzii. Centru Social de Urgență din zona gării Alba Iulia lucrează la capacitate maximă, odată cu instalarea zilelor și nopților geroase, iar cele 50 de locuri ce pot fi oferite persoanelor care nu au unde locui și trăiesc de pe o zi pe alta hoinărind pe străzi, pot fi suplimentate, În aceste zile reci, cu ninsori însemnate cantitativ, programul a fost  prelungit. Dacă până acum internalizarea era la ora 7 seara și ieșirea din  adăpost la ora 8 dimineața, acum la orele 5 după-amiaza  pot să intre în adăpost și la orele 10, chiar 11 dimineață, dacă este foarte frig, să părăsească adăpostul. Persoane fără locuință au parte de servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, dar și de consiliere socială. În centru aceștia primesc găzduire, hrană dar și haine curate. Pentru ca temperaturile scăzute de afară să nu le pună în pericol viața, unii oameni ai străzii sunt aduși la centru şi de polițiștii din Alba, care îi găsesc prin diferite locații, în urma raziilor de noapte. Cea mai scăzută temperatură, la Alba Iulia, a fost acum 2 zile, când s-au înregistrat minus 16 grade.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii