În octombrie se lansează programul de acordare a ecobonusurilor pentru electrocasnice

Adăugat la Știri

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, sâmbătă, că la sfârşitul lunii octombrie începe implementarea programului de acordare a bonusurilor pentru persoanele care doresc să schimbe electrocasnicele vechi cu unele noi, care au consum redus de electricitate, relatează news.ro.

Programul, aprobat la rectificarea bugetară, are un buget de 20 de milioane de lei, iar săptămâna aceasta autorităţile vor publica ghidul de implementare şi valoarea bonusurilor.

„Am chemat alături de noi cei doi producători de electrocasnice din România şi dealerii autorizaţi ai acestora şi undeva la sfârşitul lunii octombrie acest program o să poată să fie accesat de români. Ne dorim ca în felul acesta nu numai înlocuirea unui produs vechi din casă să fie stimulent pentru noi, dar să avem o protecţie asupra aerului pe care noi îl respirăm, pentru că aceste electrocasnice care sunt energofage, multe dintre ele, le vom duce la casat, vom cumpăra un produs nou care să aibă şi o eficienţă energetică ridicată, deci asta înseamnă un consum redus de energie electrică. Deci din toate punctele de vedere vom fi interesaţi ca să putem să lansăm acest program”, a afirmat Graţiela Gavrilescu sâmbătă, în oraşul Băicoi din judeţul Prahova, acolo unde participă la o acţiune de ecologizare a pârâului Dâmbu, alături de mai mulţi voluntari, potrivit news.ro.

Ea a precizat că programul, care va fi implementat în premieră în România, are un buget de 20 de milioane de lei, iar săptămâna aceasta va fi publicat pe portalul Ministerului Mediului ghidul de finaţare pentru electrocasnice, unde vor fi precizate valorile ecobonusurilor pentru frigidere, maşini de spălat şi aparate de aer condiţionat, dar şi care este procedura prin care se accesează aceste bonusuri.

Sursa:news.ro, economica.net

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii