În județul Alba traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă : Atenţionate cod galben, valabilă până la ora 11

Adăugat la Știri

ceata-masiniCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (8:00), în centrul ţării, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pentru judeţele Alba, Harghita, Sibiu, Covasna şi Braşov, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionate nowcasting cu cod galben, valabilă până la ora 11:00, referitoare la acest fenomen. De asemenea, meteorologii au prognozat că există, izolat, condiţii de formare a poleiului.

Le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire (dacă este cazul şi pe cele de ceaţă). Când temperaturile sunt scăzute, iar partea carosabilă este umedă, trebuie luată în calcul posibilitatea formării poleiului.

Conform informaţiilor primite da la dispeceratele de poliţie, în judeţele Braşov şi Covasna, ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri.

Atenţie în special pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pe tronsonul cuprins între kilometrii 238 şi 369, pentru că există porţiuni cu vizibilitate redusă. Şi pe autostrada A2 se circulă în condiţii de aer ceţos pe tronsonul Lehliu-Gară – Drajna, dar vizibilitatea este bună (în jur de 200 de metri).

Citește și Cum să conduci mașina pe timp de ceață : Ce să faci ca să eviți un acident

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

          – nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

          – în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii