Rămâi conectat

Știri

În curând începe ShoeBox2015. Aflați cum vă puteți implica!

Publicat

în

Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia este, în acest an, partener de locație în cadrul proiectului ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”. În perioada 2-15 decembrie, de luni până vineri, între orele 10 și 18, veți putea aduce cadourile pe care doriți să le dăruiți copiilor nevoiași, la sediul nostru din strada Gladiolelor 3A. Între 16-24 decembrie acestea vor fi distribuite către copii, de voluntarii ShoeBox.

Pentru a participa la proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” aveți nevoie de:
• cutie goală de pantofi (corpul și capacul)
• hârtie de împachetat cadouri.
• foarfecă/cutter
• timp și/sau bani pentru a cumpăra lucrurile pe care vreți să le dăruiți unui copil
Înveliți frumos în hârtie cutia și capacul ei, fiecare separat, apoi puneți în cutie tot ce aveți pe suflet să cumpărați. Organizatorii ShoeBox recomandă să fie vorba în mai mică măsură de haine și au făcut următoarele sugestii:
• dulciuri (ex. ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex. banane, portocale, iaurt)
• articole școlare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
• jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului
• produse de igiena personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante (în fiecare an am observat că fetele aveau mare nevoie de așa ceva)
• articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel

Beneficiarii cadourilor sunt copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.
Mare atenție însă, de anul acesta regulile referitoare la conținutul pachetelor au fost schimbate de organizatorii campaniei ShoeBox. ”În urma discuțiilor avute cu ceilalți coordonatori de locații am decis ca începând cu anul 2015 să primim în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii care conțin lucruri noi, nefolosite și cu etichetă. Dacă facem cadouri unui copil sărac nu văd de ce am merge cu lucruri murdare, stricate sau folosite. Deoarece văd că nu s-a înțeles ce înseamnă “lucrurile pot fi folosite, dacă sunt încă utilizabile (obiectele) și curate (hainele), respectiv ne-expirate (alimentele)” și ne-am trezit, an de an, cu tot felul de gunoaie, sunt nevoit să impun această regulă”, a transmis Valentin Vesa, inițiatorul proiectului.

Ce nu este acceptat la ShoeBox

Puteți pune în cutie tot ce intră, ce vreți și ce credeți că îi trebuie unui copil de vârsta și sexul pentru care aveți pe suflet să cumpărați ceva.
Având în vedere experiențele din anii trecuți, organizatorii au făcut unele precizări: ”Campania se numește ShoeBox (cutie de pantofi) – deci vă rugăm să vă limitați la lucruri care pot intra într-o astfel de cutie. Nu aduceți pungi, saci, sacoșe, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociație sau fundație și nu le putem primi legal în custodie. Dacă aveți aleasă o grupă de vârstă și genul copilului pentru care vă gândiți să faceți cutia, încercați să sortați produsele să poată fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hăinuțe etc)”.
Nu lipiți capacele pe cutii. Le vor lipi voluntarii ShoeBox, imediat ce vor verifica ce conțin și le vor pune o etichetă specială cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.
”Vă rog să vă completați numele și adresa de email pe tabelul care vi se va înmâna la fiecare locație, pentru ca să vă putem, mai apoi, da de știre despre unde și la cine a ajuns cutia voastră”, au mai precizat organizatorii acțiunii.

Proiectul ”ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi” a fost inițiat de clujeanul Valentin Vesa, în anul 2007, ”ca idee preluată după cutiile ce le primeam când eram copii, după Revoluție, din străinătate”. Inițiativa, inițial locală, s-a bucurat de un succes tot mai mare de la un an la altul. S-a ajuns ca în prezent să existe 227 de centre de colectare, în 104 orașe din 17 țări. În Alba, campania ShoeBox este organizată de patru ani, în ultimii trei ani acțiunea fiind coordonată, la nivel județean, de Anca Tabără. Potrivit acesteia, în 2014, în județul Alba au fost colectate și duse la beneficiari aproximativ 600 de cadouri. Potrivit lui Valentin Vesa, campania din 2014 a însemnat un număr de peste 300 persoane implicate între 1-24 decembrie 2014, la care se adaugă angajații din 308 companii mici, mijlocii și mari din România, care au preferat să adune cutiile în interior, fără să fie centre de colectare cu acces public. ”NU suntem asociație, ONG, fundație sau mai știu eu ce divizie de responsabilitate socială vreunei corporații, ci suntem un grup de voluntari angrenați cu toții într-un proiect de suflet”, a mai transmis acesta.  Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba