Începând cu luna aprilie 2017, inspectorii Fiscului desfășoară controale naționale la toate categoriile de firme, indiferent de domeniul lor de activitate, pentru a verifica dacă raportarea impozitului pe profit pe anul 2016 a fost făcută corect, potrivit unui comunicat de presă al autorităților. Anunțul vine în condițiile în care se dorește creșterea colectării de taxe și impozite la bugetul statului.
Toate categoriile de firme, indiferent că sunt mici, mijlocii sau mari și indiferent în ce domeniu își au afacerile, sunt vizate, începând cu luna aprilie 2017, de controale naționale privind raportarea impozitului pe profit aferent anului 2016.Acțiunea națională de verificare a fost stabilită în contextul în care autoritățile vor o creștere a colectării de taxe și impozite la bugetul statului. În documentul transmis de Fisc, este precizat că inspectorii vor veni în control în special la firmele încadrate la risc fiscal mare.

Citește și Fiscul şterge din oficiu anumite datorii

„Conform priorităților asumate și prezentate prim-ministrului în această săptămână, în scopul creșterii eficienței controlului și colectării, Agenția Națională de Administrare Fiscală își schimbă abordarea acțiunilor de control fiscal, care se va face exclusiv în raport de rezultatele obținute în urma unei ample analize de risc. În eventualitatea în care, ca urmare a analizei, vor fi constatate neconcordanțe între datele raportate de contribuabili și cele deținute de administrația fiscală, contribuabilii încadrați în categoria de risc fiscal mare vor face în viitorul imediat obiectul unor controale fiscale”, explică reprezentanții Fiscului.

Sursa:avocatnet.ro