În Alba, rata de promovare la proba scrisă a concursului de directori este de 65,6 %

Adăugat la Știri

isj albaRata de promovare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcţiilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar este de 65,6 % în județul Alba. La nivel național, rata de promovare este de 83,4%.

Testul scris a vizat evaluarea competenţelor cognitive dezirabile pentru exercitarea rolului de director sau director adjunct într-o şcoală modernă: capacitățile de a face distincţie între esenţial şi detaliu, de a face conexiuni logice între fenomene şi evenimente, de gândire strategică, atenţia la detalii, spiritul de observaţie. Următoarele două probe – interviul şi evaluarea CV-ului – se vor desfăşura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie la nivelul comisiilor judeţene de concurs.

Citește și Întrebări de râsul lumii la concursul pentru directorii de școli : „Ce are măgarul întotdeauna?”

Afişarea rezultatelor este programată în 18 noiembrie. Contestaţiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21-23 noiembrie, iar soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie. Sunt declaraţi „admişi” candidaţii care au realizat un punctaj de cel puţin 35 de puncte pentru fiecare probă şi din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puţin 105 puncte. Ultima etapă a concursului, validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister, este programată în data de 16 decembrie.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii