În Alba, numărul solicitărilor pentru emiterea autorizației de securitatea la incendiu este dublu, față de anul trecut

Adăugat la Știri

controale-ISUProprietarii de firme care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu și care riscă din acest motiv să își închidă afacerea au primit o nouă șansă, după ce au fost lăsați deja să funcționeze în continuare, pe propria răspundere, în acest an.

Acestora le-a fost acordă o nouă păsuire, termenul în care sunt obligați să obțină această autorizație a fost prelungit până în iunie anul viitor.

Citește și Prevenția incendiilor în școli, prioritate pentru ISU Alba

Motivul pentru care s-a amânat este acela că, în ritmul în care merge procesul de emitere a autorizațiilor, pe fondul creșterii cererilor, chiar dacă este păstrat același ritm de avizare, nu toți proprietarii construcțiilor vor putea primi autorizația. În consecință, noul termen până la care această autorizație va trebui obținută este 30 iunie 2017. Adjunctul ISU Alba, Felix Pitea, a declarat la Unirea FM că, în județul Alba, numărul solicitărilor a crescut în ultima perioadă.

”Numărul solicitărilor pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu este aproape dublu față de aceiași perioadă a anului trecut, până în momentul de față. Cei din Alba au înțeles ce trebuie să facă și s-au conformat. Sunt și cazuri în care, mai mult sau mai puțin justificat, nu au demarat demersurile sau nu le-au făcut la timpul potrivit.”

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii