În Alba Iulia, chiriile cresc pe măsură ce se apropie debutul anului universitar

Adăugat la Știri

alba iuliaÎn Alba Iulia cei care au un apartament de închiriat au început să-și prezinte ofertele pentru tinerii care vor studia la universitatea albaiuliană și care, fie nu mai au loc în cămin, fie doresc să nu împartă conviețuirea cu alți colegi.

Cele mai căutate sunt garsonierele și apartamentele cu două camere, pentru care tinerii vor trebui să scoată din buzunare între 100 și 200 de euro. Potrivit agenților imobiliari, tarifele vor mai scădea din luna noiembrie, când proprietarii nu vor dori să rămână cu imobilele goale, pe perioada iernii, când costul întreținerii e destul de piperat. În schimb, cei care preferă viața în căminele studențești, sau tinerii care vor să plătească mai puțin, mai pot să solicite un loc, printr-un formular online, până pe 25 septembrie.

Anul acesta, chiriile din centrele universitare nu sunt influenţate doar de cererea din partea studenţilor. Creditarea ipotecară a fost aproape paralizată după ce băncile au majorat brusc avansul ca reacţie la intrarea în vigoare a legii dării în plată. Pentru cei care nu pot plăti cu banii jos o treime din preţul apartamentului pe care vrea să îl cumpere, singura variantă rămâne închirierea unei locuinţe, iar pretenţiile proprietarilor cresc proporţional cu cererea pentru chirii.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii