În Alba este nevoie de medici: 12 comune din județ nu au medic

Adăugat la Știri

În județul Alba situația este nevoie de medici, fie că vorbim de cei de medicină primară, fie de specialiști.

În mediul rural cabinete medicale din mai multe localități nu au medic de familie. Este vorba despre  Roșia de Secaș, Almașu Mare, Ceru Băcăinți, Mogoș, Întregalde, Noșlac, Ponor, Lupșa, Șibot, Cut, Hopârta, Poșaga. Informațiile au fost prezentate în ședinţa Comisiei de Dialog Social a județului Alba desfășurată la Prefectura Alba, în 29 august.

În județul Alba sunt, la ora actuală, circa 200 de medici de familie, potrivit declarației făcute la Unirea FM de vicepreședintele Colegiului medicilor Alba Mădălina Vesa.

De asemenea,  în mediul urban este nevoie medici.  La nivelul municipiului Blaj – 5 medici, iar la nivelul orașului Cugir – 3 medici. Dealtfel și Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia se confruntă cu o lipsă de medici, în special în specialitățile UPU sau neurochirurgie, declara recent la Unirea FM managerul unității spitalicești. Și la Serviciul județean de Ambulanță Alba turele sunt asigurate de doi medici pe timp de zi și  unul pe timp de  noapte, iar în perioadele de concedii, exista un singur medic care asigură urgențele pe timpul zilei. Din cei 10 medici, 7 sunt la Alba Iulia, iar alți 3 sunt la celelalte substații din județ.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii