În Alba este nevoie de centre de permanenţă dar și de medici

Adăugat la Știri

casa_mediciÎn Alba este nevoie de înfinţarea altor centre de permanenţă atât în municipiul Alba Iulia cât şi în alte localităţi din judeţ.

Potrivit raportului activităţii de contractare a serviciilor medicale pentru anul 2016, prezentat de conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba în cadrul ultimei şedinţe a Colegiului Prefectural, la începutul acestui an, s-au întocmit 26 de acte adiţionale de prelungire până la 31 decembrie 2016,  la contractele deja existente, încheiate cu medicii de familie care îşi  desfăşoară activitatea în  cele 4 Centre de permanenţă din judeţul Alba. Este vorba despre centrele de la   Baia de Arieş, Ocna Mureş,  Zlatna şi  Valea Arieşului din comuna Gârda.

Citește și Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, la Unirea FM : Peste 1.000 de semnături au fost strânse în Alba pentru declanşarea grevei generale în sănătate

Potrivit aceluiași raport, și de medici de familie este nevoie. În mediul rural, cabinetele medicale din Roşia de Secaş, Almaşu Mare, Ceru Băcăinţi, Mogoş, Întregalde, Noşlac şi Ponor, nu au medic de familie iar în mediul urban, la Aiud ar mai fi necesar un medic, la Blaj – 4 medici şi la Cugir –  4 medici. Acolo unde nu există medici de familie, asiguraţii au fost trecuţi pe listele medicilor de familie din localităţile învecinate.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii