În Alba, a scăzut numărul beneficiarilor de ajutor social: Aproape 4.900 de persoane, în evidențele AJPIS Alba, la final de august

Adăugat la Știri

bani-ajutoareNumărul beneficiarilor de ajutor social a scăzut în utima perioadă. Potrivit AJPIS Alba, aproape 4.900 de beneficiari erau în evidențele instituției la finele lunii august, în scădere cu circa 400 de pesoane față de luna precedentă când erau aproape 5.300 de beneficiari ai venitului minim garantat.

Potrivit directorul instituției, Flaviu Cozuc, în cursul lunii trecute au fost efectuate, pentru acești beneficiari, plăți în valoare de aproape 1 milion 300 de mii de lei. Directorul Agenției Județene de Plăți și inspecție Socială Alba declară că față de aceiași perioadă a anului trecut, numărul beneficiarilor de venit minim garantat a scăzut  cu circa 300 de persoane.

Citește și Numărul albaiulienilor care beneficiază de ajutor social este mai mic, pe perioada verii

Pentru a beneficia de ajutor social persoanele defavorizate din Alba trebuie să facă dovada că nu au refuzat vreun loc de muncă sau program de formare profesională și trebuie să prezinte o adeverința de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba, necesară la întocmirea dosarului. Menţinerea dreptului la venitul minim garantat nu mai este condiţionată, începând din acest an, de achitarea impozitelor şi taxelor pentru bunurile deţinute. Beneficiarii vor primi în continuare ajutorul indiferent că vor figura sau nu la primărie cu impozite şi taxe neachitate.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii