În această dimineață polițiștii din Alba efectuează percheziții în opt judeţe la firme şi persoane suspectate de evaziune fiscală

Adăugat la Știri

diicotPoliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de colegi din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, efectuează, în această dimineaţă, 47 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală. Sunt puse în executare 33 de mandate de aducere.

În cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4 milioane de lei.  Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii