În 24 martie, se sting astăzi luminile la „Ora Pământului”

Adăugat la Știri

Milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc, sâmbătă, Ora Pământului (Earth Hour), stingând lumina timp de o oră, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice, numeroase instituţii din România alăturându-se evenimentului.

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Au mai rămas doar câteva zile până la Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile. Și în acest an se încurajează oamenii și organizațiile, companiile, instituțiile publice și centre culturale să stingă lumina timp de o oră, pe 24 martie, la ora locală 20.30. Începând cu acest an, evenimentul pune un accent și mai mare pe implicarea activă a tinerilor în construirea unui viitor în armonie cu natura.  Pe 24 martie, vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai.

Citește și 22 aprilie, Ziua Pamântului

Pe 24 martie, Programul Național Cantus Mundi sărbătorește la nivel național „Ora Pământului”, în intervalul orar 20:30 – 21:30. Peste 7.000 de copii deja s-au înscris pentru a cânta împreună pentru „Ora Pământului”. Evenimentul se va desfășura simultan în 28 de județe și peste 50 de localități, printre care și Alba.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii