În 22 noiembrie, la Sala Unirii, va fi lansat proiectul cultural ”Ținutele istoriei VI. Personalitățile Unirii”

Adăugat la Știri

Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 13.00, la Sala Unirii va fi lansat proiectul cultural Ținutele istoriei VI. Personalitățile Unirii.

Acest proiect a fost câștigat în primăvara acestui an, de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în cadrul sesiunii de finanțare desfășurate de Administrația Fondului Cultural Național, pentru aria Educație prin Cultură. Proiectul cultural câștigat de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, „Ținutele istoriei VI. Personalitățile Unirii”, a obținut 89 de puncte, având o valoare de 43.737 de lei. Bugetul proiectului este de 56.415 lei, din care 43.737 contribuția AFCN. Banii vor fi folosiți, în cea mai mare parte, pe reconstituirile de echipamente.

Citește și Viceprimarul Gabriel Pleșa, la Unirea FM : Personalitățile, monumentele și clădirile care au legătură cu Marea Unire, în atenția autorităților locale

Astfel, miercuri în Sala Unirii vor fi readuse la viață personalități care au marcat decisiv Marea Unire. Dintre acestea amintim pe: Iuliu Maniu, Gheorghe Pop de Băsești, Vasile Goldiș, Iuliu Hossu, Miron Cristea, Alexandru Vaida Voievod, Iosif Jumanca, Aurel Lazăr, Elena Pop sau Samoilă Mârza.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii