În 22 aprilie, Conferința „fakeNews”, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Adăugat la Știri

fake-news„Fake News”, un concept relativ puțin folosit până în urmă cu câțiva ani, a devenit o provocare pentru furnizorii de informații corecte din întreaga lume. Mass-media și rețelele de socializare sunt „invadate” de știri false furnizate sub masca unor fapte, situații sau evenimente adevărate.

Fenomenul a devenit, și în România, un demn urmaș al propagandei și dezinformării. Contracararea acestui proces în continuă dezvoltare se poate face, în primul rând, prin educație și cunoaștere.

Platforma de discuții „Forum Apulum” face un prim pas în acest sens prin organizarea conferinței „fakeNews”, eveniment ce se va desfășura sâmbătă 22 aprilie 2017, începând cu ora 13.00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Aula Mică, Corp C, etaj 1.

Citește și Au început înscrierile pentru seria a II-a la cursurile de calificare și specializare în Turism, organizate de Universitatea „1 Decembrie 1918″ Alba Iulia

Va fi o conversație despre informație și manipulare, ”fake news” și ”post-truth”. Speakeri în cadrul conferinței vor fi Ciprian Cucu, lector univ. dr. în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Dorin Țimonea, jurnalist la ziarul Adevărul.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii