În 2018, Start-up Nation va sprijini doar afacerile rurale

Adăugat la Știri

Proiectul de buget pentru anul 2018 prevede lansarea în cursul anului viitor a unui număr de nouă programe de finanțare din fonduri naționale, acestea urmând să fie gestionate, așa cum s-a întâmplat și până în prezent, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Prima schimbare majoră se va produce în cazul programului Start-up Nation România, acesta urmând să finanțeze, conform primelor estimări, doar proiectele lansate în spațiul rural. Acest program de finanțare are alocate, în cadrul proiectului de buget pentru anul 2018, fonduri de 963,7 milioane lei, față de peste 1,7 miliarde de lei disponibile în 2017 și mult mai mici decât suma planificată la momentul lansării acestui program de finanțare care era de două miliarde de lei pentru fiecare an din perioada 2018-2020.

Citește și Idei de afaceri cu bani puțini

Așa cum am menționat mai sus, programul Start-up Nation ar putea finanța în 2018 doar afacerile non-agricole debutante în spațiul rural, acest lucru fiind sugerat din denumirea menționată în proiectul de buget pe anul 2018: Program național pentru înființarea și dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii în mediul rural Start-up Nation România. O altă observație ce poate fi extrasă din proiectul legii bugetului pe 2018 ar fi aceea că programul Start-up Nation nu are fonduri estimate în perioada 2019-2021, ceea ce ar putea însemna, cel puțin în acest moment, că anul viitor ar fi ultimul an în care acest program de finanțare ar fi activ.

Sursa:avocatnet.ro

 

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii