În 2016, s-a înregistrat cea mai mică valoare a infracționalității din ultimii nouă ani

Adăugat la Social-Economic

furt-din-auto-Ministerul Afacerilor Interne a anunțat miercuri că în cele șapte luni ale anului 2016 infracționalitatea a scăzut cu peste 6% față de perioada similară a anului trecut și se menține un trend descrescător.

Potrivit ministrului Petre Tobă  a fost înregistrată cea mai mică valoare a infracționalității din ultimii nouă ani.  Din datele centralizate se poate vedea o scădere semnificativă, de peste 14%, în cazul infracțiunilor de furt.

De asemenea, tâlhăriile au scăzut cu 5%, iar infracțiunile de tentativă de omor cu aproape 30 %. Din punct de vedere al siguranței rutiere MAI a anunțat că  a scăzut numărul accidentelor grave de circulație cu 4,8%, al persoanelor rănite grav cu 6,8%, însă a crescut cu 6% numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. Ministerul Afacerilor Externe a explicat printr-un comunicat de presă că această scădere a infracționalității se datorează acțiunilor susținute ale structurilor MAI.

S-a mai precizat faptul că pe parcursul primelor șapte luni ale anului a crescut numărul patrulelor de ordine publică, zilnic, la nivel național acționând peste 5.200, dintre care 1.100 mixte alcătuite din polițiști și jandarmi.

Silvia Surugiu

redactor Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.177
e-mail: surugiuaalba@gmail.com

Facebook 

Comentarii