Rămâi conectat

Știri

Impozit minim pe viața de noapte

Publicat

în

Operatorii de jocuri de noroc din România consideră inutil impozitul minim de cinci la sută aplicat firmelor din industrie. Argumentul este clar: susţin că sunt oricum controlaţi în timp real de Fisc, iar evaziune nu prea există. Iar de anul viitor va fi monitorizată şi zona de online. Piaţa jocurilor de noroc din România a crescut constant în ultimii ani. Anul trecut a ajuns la 1,2 milioane de euro.

Noul Cod fiscal prevede că orice firmă care are ca domeniu de activitate jocurile de noroc, barurilor şi cluburilor de noapte trebuie să plătească un impozit minim. Calculul celor de la Finanţe spune că, în cazul în care impozitul pe profit pe care deja îl plătesc aceste firme este mai mic decât cinci la sută din venituri, atunci se impună o nouă taxă. Valoare din codul fiscal vorbeşte despre cinci procente din veniturile înregistrate, dar patronii vizaţi de schimbare susţin că noul impozit este inutil din moment ce activitatea lor este controlată în timp real, prin urmare evaziunea în domeniu tinde spre zero.
Potrivit Patronatului Organizatorilor de Pariuri din România, controlul direct al operaţiunilor a fost lansat în anul 2009, prin Ordonanţă de Urgenţă, iar în urma acestei schimbări, numărul operatorilor a scăzut de la 26 la 14 în doar doi ani şi au dispărut zece mii de aparate de tip slot-machine. La momentul respectiv, controlul era efectuat la nivelul Ministerului Finanţelor Publice, iar ulterior a fost preluat de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. În medie, românii lasă în cazinouri sau în agențiile de pariuri cam 21 de euro pe lună.

Citește și Lista neagră a site-urilor ilegale de jocuri de noroc cuprinde aproximativ 150 de organizatori

Articolul din Codul Fiscal pune însă la comun operatorii de jocuri de noroc şi patronii de baruri şi cluburi. Pe aceştia din urmă nu îi controlează nimeni în timp direct şi, în plus, sunt încadraţi de fisc în zona de risc în ceea ce priveşte evaziunea fiscală.
Şi unii şi ceilalţi au rulaje de sute de mii de euro. Spre exemplu, datele financiare arată că, în 2009, piața jocurilor de noroc de la noi era estimată la ceva mai mult de 800 de milioane de euro. Statistica nu include și jocurile de pe internet, tot mai populare în ultimii ani. Începând de anul viitor, şi acestea vor fi monitorizate.
Sursa:digi24


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba