Rămâi conectat

Știri

Identificarea unor planuri de acțiune pentru comunitățile de romi, subiectul întâlniii de lucru între reprezentanții ADR Centru și cei ai Partidei Romilor ”Pro-Europa” din Regiunea Centru

Publicat

în

Azi, 21 iulie 2017, la sediul ADR Centru din Alba Iulia a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții ADR Centru și cei ai Partidei Romilor ”Pro-Europa” din Regiunea Centru. Scopul acestei întâlniri a fost de a identifica posibilități de realizare a unor planuri de acțiune comune pentru comunitățile de romi, o cunoaștere a oportunităților de finanțare a proiectelor care au ca grup țintă romii, precum și colaborare prin proiectul Europe Direct prin care sunt organizate acțiuni de informare a cetățenilor despre inițiativele Uniunii Europene de susținere și dezvoltare ale comunităților Regiunii. Discuțiile au fost deschise de domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, domnul Petru Zelariu, coordonator regional al Asociației și domnul Ilie Dincă, Secretar de stat în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Studiile atestă faptul că romii reprezintă cea mai mare și vulnerabilă minoritate din Uniunea Europeană, fiind marginalizați, discriminați, trăind în condiții socio-economice precare. Apreciem, și datorită acestei realități, inițiativa Asociației Partida romilor ”Pro Europa”, care caută să informeze comunitatea pe care o reprezintă, care sunt oportunitățile de finanțare, posibilitățile de a dezvolta parteneriate noi cu organizații care să susțină integrarea romilor, care să transmită tuturor un mesaj că și ei sunt cetățeni români, cetățeni europeni. Am realizat în anul 2014 un studiu care a vizat comunitatea romilor din Regiunea Centru, și care reflectă și la noi realitatea europeană. Implicarea romilor în activități sociale active, construirea unor centre complexe de asistență, proiecte pentru tineri, prevenția abandonului, sunt o parte din recomandările rezultate din acest studiu pe care azi le-am abordat cu cei prezenți”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

În Regiunea Centru s-au înregistrat peste 111.000 de romi, pe baza propriilor, declarații la recensământul populației din 2011. Însă studiile relevă, conform unei cifre realiste de estimare, că în regiune există cel puțin 323.000 de romi, procentul cel mai mare fiind înregistrat în județul Mureș, de 8,8%. Deși în regiune s-au realizat în ultimii ani numeroase proiecte de infrastructură pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor, cu rezultate vizibile, o mare parte dintre romi nu au putut beneficia în întregime de noua infrastructură (apă, curent electric şi gaz), datorită faptului că în cea mai mare parte aceştia nu deţin acte de proprietate.

Citește și Simion Crețu, la Unirea FM : 830 de milioane de euro, pentru ADR Centru, prin POR 2014-2020. Sunt proiecte depuse de autoritățile din Alba

Cum se pot rezolva aceste probleme, programe ce finanțează propuneri de proiecte pentru păstrarea identității culturale și lingvistice a romilor, a activităților de combatere a discriminării și intoleranței, programe de formare pentru tineri axate de educație interculturală, dar și proiecte ce promovează cultura toleranței și a diversității etnice pentru romi au fost abordate în cadrul întâlnirii dintre Partida Romilor ”Pro-Europa” și reprezentanții ADR Centru. Participanților la evenimentul de azi, respectiv președinții organizațiilor județene din Alba, Brașov, Mureș, Covasna, Harghita și Sibiu, experți de fonduri europene și profesori, le-au fost prezentate mai multe informații despre Strategia de Dezvoltare Regională 2014-2020 și fondurile alocate, oportunităților de finanțare ale unor proiecte pentru romi și identificarea unor oportunități de parteneriat și acțiuni comune.

adrcentru.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba