Rămâi conectat

Știri

Huliganii cibernetici fac tot mai multe victime în rândul copiilor

Publicat

în

Află de pe radiounirea.ro despre cât de traumatizante pot fi agresiunile online, aşa cum au descoperit şi psihologii.

Părinții nu sunt la curent cu agresiunile online la care sunt supuși copiii lor deoarece copiii nu vorbesc, de cele mai multe ori, despre asta. În timp ce acțiunile de huliganism „tradițional” pot include atât agresiune verbală, cât și fizică, utilizarea la scară tot mai largă a internetului și a dispozitivelor mobile face ca această hărțuire să nu se încheie atunci când copilul pleacă de la școală, ci continuă în mediul online sub fenomenul numit „cyberbullying”.
Luând în considerare popularitatea rețelelor sociale precum Facebook, Instagram și Twitter, viața în mediul offline devine din ce în ce mai legată de viața din mediul online, spun experții firmei de securitate IT Kaspersky Lab. Potrivit acestora, acțiunile de hărțuire pot începe la școală sau la locul de joacă, însă pot continua apoi și în mediul online, pe rețelele de socializare. Aproape un sfert (22%) dintre părinți consideră că nu pot controla ceea ce fac sau văd copiii lor pe internet, însă aproape jumătate (48%) dintre aceștia sunt îngrijorați că cei mici se pot confrunta cu agresiuni în mediul online, se arată într-un studiu Kaspersky Lab și B2B International.
Tinerii trebuie să învețe care sunt măsurile de securitate pe care trebuie să le adopte ca să se protejeze și cum să utilizeze tehnologia într-un mod responsabil, spun specialiștii. „Copiii trebuie să dezvolte un simț al moralității atunci când interacționează cu alți oameni în mediul virtual, similar celui pe care îl au atunci când comunică în offline,” spune David Emm, Security Researcher în cadrul Kaspersky Lab. „Astfel, ei vor dezvolta mai multă empatie și se vor reduce șansele de a se implica în potențiale infracțiuni cibernetice sau agresiuni din mediul online. De asemenea, este important să înțeleagă de la o vârstă cât mai fragedă care sunt pericolele asociate anumitor activități online,” încheie David Emm. Chiar dacă „cyberbullying”-ul nu implică și violență fizică, există studii care arată că hărțuirea online poate fi mai dăunătoare decât cea tradițională:

Este anonimă.

Hărțuirea online are autori care pot rămâne neidentificați, identitatea agresorilor fiind dificil de stabilit. În același timp, agresorii sunt mai puțin afectați de consecințele acțiunilor lor și pot depăși anumite limite.

Este greu de evitat.

Majoritatea oamenilor au acces la internet și toate informațiile confidențiale stocate online ar putea fi accesate oricând și de oricine.

Se desfășoară online.

Agresiunile online sunt mai dificil de evitat deoarece victimele pot fi contactate prin intermediul computerelor sau a smartphone-urilor oricând și oriunde.

Este mai invazivă decât interacțiunea față în față.

Agresorii și victimele nu interacționează direct. Astfel, nu își pot urmări expresiile faciale, gesturile sau comportamentul în spațiu. Astfel, agresorii se pot detașa de efectele pe care le provoacă, fiind mai puțin preocupați de sentimentele și opiniile celor pe care îi vizează.

Sursa: realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba