Rămâi conectat

Știri

Harta autostrăzilor din Transilvania în următorii doi ani. Vezi când se va circula pe fiecare sector

Publicat

în

Reţeaua autostrăzilor din România şi planul pentru perioada 2015-2016 au fost prezentate de ministrul Ioan Rus, care a vorbit despre sectoarele de drum pe care se va circula sigur până la finalul acestei perioade, dar şi despre deschiderile programate anul acesta. Vocea Transilvaniei vă prezintă, sector cu sector, planul autorităţilor pentru autostrăzile din Transilvania. Vezi foto cu harta autostrăzilor din Transilvania pe radiounirea.ro.

În acest moment avem spre 700 kilometri de autostradă în operare. În 2016, cu siguranţă finalizăm şi vom putea circula pe Sibiu – Nădlac, pe Cluj – Borş, cu o excepţie între Mihăieşti şi Suplacu de Barcău, care ar putea fi finalizată în 2017, pe Cluj – Târgu Mureş, Târgu Mureş – Făgăraş, Sibiu – Făgăraş, Făgăraş – Braşov în situaţia în care vom fi extraordinari de activi, dacă nu în 2017. Cu certitudine vor fi încă 250 de kilometri de autostradă în 2016″, a anunţat Rus, conform Mediafax.

Referindu-se la deschiderile programate în acest, ministrul a enumerat lotul 2 de la Nădlac – Arad (16,6 km), lotul 2 Timişoara – Lugoj (25,7 kilometri), Gilău – Nădăşelu (8,7 kilometri) şi 4,9 kilometri pe autostrada Bucureşti – Ploieşti.

Autostrada Transilvania – Borş-Braşov

Proiectul Autostrăzii Transilvania continuă, potrivit planului Ministerului Transporturilor. Astfel, conform programului făcut public de Ioan Rus, de la Vest la Est, lucrările vor decurge astfel: pe sectorul Suplacu de Barcău – Borş (60,25 km), aflat acum în stadiul de licitaţie execuţie lucrări – evaluare oferte, lucrările vor începe probabil în aprilie 2015; În ceea ce priveşte sectorul Mihăieşti – Suplacu de Barcău (88,8 km), aici stadiul actual este de proiectare; Pentru realizarea tunelului prin Meseş (2,4 km) se va desemna un câştigător în februarie 2015, acum având loc licitaţia pentru Studiul de Fezabilitate, respectiv evaluarea ofertelor şi desemnarea câştigătorului; Sectorul Mihăieşti – Nădăşelu (16,85 km) se află acum în stadiul de pregătire al documentaţiei pentru licitaţia de execuţie a lucrărilor, astfel că se estimează ca lucrările să înceapă în august 2015; Tronsonul 3A Cluj (Gilău) – Mihăieşti, sector 3A1 Gilău – Nădăşelu (8,7 km) are ca termen de finalizare 7 aprilie 2016, valoarea sa fiind de 258.199.000 de lei; Podul peste Someş se află acum în stadiul de licitaţie execuţie lucrări, începerea lor fiind estimată pentru iunie 2015; Tronsonul Târgu Mureş – Câmpia Turzii (56,60 km) se află încă în stadiul de licitaţie lucrări, câştigătorul urmând să fie desemnat luna aceasta, iar lucrările să înceapă în aprilie 2015; Trosonul Făgăraş – Târgu Mureş (100 km) se află încă în stadiul de pregătire a documentaţiei pentru studiul de fezabilitate, la fel ca şi tronsonul Braşov – Făgăraş (40 km).

Autostrada Sebeş – Turda, gata doar în octombrie 2016

Deşi două dintre loturile Autostrăzii sebeş – Turda sunt programate să fie finalizate în martie 2016, celelalte două vor fi gata, potrivit estimărilor oficiale, abia spre finele lui 2016.

Astfel, loturile 4 (16,3 km) şi 3 (12,45 km) urmează să fie gata în 19 martie 2016, însă loturile 2 (24,25 km) şi 1 (17 km) vor fi gata abia în 2 octombrie 2016.

Alte cinci loturi sunt în lucru, doar unul va fi gata în 2015

Doar lotul 2 (16,6 km din care 6,52 daţi în folosinţă în decembrie 2014) al Autostrăzii Nădlac – Arad, în valoare de 89.348.287 de lei, este preconizat să fie finalizat în 2015, mai precis în 20 iunie, potrivit estimăriloe oficiale.

Lotul 2 al Autostrăzii Timişoara – Lugoj (25,62 km) va fi gata în 10 iulie 2016, în timp ce lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva (28,6 km), lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva (21,14 km) şi lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva (22,13 km) vor fi gata în 27 mai 2016.

Tronsonul cuprins între Sibiu şi Făgăraş (60 km) se află în licitaţie pentru studiul de fezabilitate, ofertele fiind în prezent evaluate, iar câştigătorul licitaţie urmând să fie anunţat în ianuarie 2015.

Transilvania se leagă cu restul ţării

În ceea ce priveşte legăturile dintre regiunile istorice al României, acestea vor fi făcute prin autostrăzi, dar nicio dată concretă nu este, deocamdată anunţată oficial. Singura certitudine este Autostrada Braşov – Comarnic, despre care Ponta a făcut un anunţ clar.

Autostrada Sibiu – Piteşti (115 km) a revenit pe hartă, deşi se discuta despre renunţarea, pentru moment, la această idee. Potrivit programului Ministerului, în februarie 2015 va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate. Tot atunci, în februarie, va fi desemnat şi câştigătorul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate al Autostrăzii Braşov – Bacău.

Până în anul 2030, România ar urma să construiască 725 kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată şi 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA.

Potrivit informaţiilor prezentate de Rus, sumele pentru investiţiile în infrastructură vor putea fi asigurate în următorii ani din finanţări europene de 6 miliarde euro (incluzând cofinanţarea naţională), acciza la motorină, rovinietă, concesiuni şi parteneriate public-private (4 miliade euro) şi credite de la Banca Europeană de Investiţii, BERD şi Banca Mondială.

„Există şi sursă BEI, BERD, Banca Mondială pe care nu le-am valorificat cum se cuvine”, a afirmat ministrul Transporturilor.

Prin programele cu finanţare europeană, România are ka dispoziţie 1 miliard euro pentru perioada de alocare 2007-2013 şi 5 miliade euro pentru intervalul 2014-2020.

„Ultima scuză este că nu avem bani”, a spus ministrul, arătând că până în prezent principalele probleme în domeniul dezvoltării infrastructurii au fost ineficienţa şi lipsa structurării proiectelor.

sursa: voceatransilvaniei.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Știri

Reducere a impozitelor locale pentru donatori de sânge: Alba Iulia, gata să aplice măsura

Publicat

în

Alba Iulia, gata să aplice măsura reducerii impozitelor locale pentru donatorii de sânge

Alba Iulia va fi printre primele municipii din România unde se aprobă reducerea de 10% la impozitul pe clădiri și terenuri, pentru donatorii de sânge și persoanele cu dizabilități, a anunțat primarul Gabriel Pleșa.

Potrivit acestuia, proiectul de hotărâre de consiliu local este gata, va rămâne în dezbatere publică vreme de 30 de zile, iar ulterior va deveni o realitate.

Prin noua lege, promulgată recent, consiliile locale pot acorda reduceri la impozitul pe clădiri și teren pentru persoanele fizice care fac dovada a minimum trei donări de sânge, pe parcursul unui an calendaristic. Reducerea, care va fi aplicată începând cu anul viitor, se va cumula cu bonificația de 10%, acordată deja celor care achită anticipat impozitul datorat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, amenajat suplimentar

Publicat

în

Amenajare suplimentară a perimetrului din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba

Cu prilejul lucrărilor de mobilitate din zona centrală a municipiului Alba Iulia a fost amenajat și perimetrul din jurul troiței amplasate în fața Prefecturii Alba, acolo unde, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, s-au dus lupte grele și mulți revoluționari au fost răniți sau omorâți.

S-au montat pavaj, vase de flori și un catarg pe care va flutura mereu tricolorul României.
„Astfel, vom putea sărbători, în alte condiții, Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, marcată an de an la Alba Iulia, în data de 21 decembrie!”, a explicat primarul Gabriel Pleșa.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii

Publicat

în

Pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii, acțiune de ecologizare

Asociația „Lupii Sigidavei” Cugir a încheiat cu succes o nouă acțiune de ecologizare.
Aceasta s-a desfășurat pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii.
Toți cei care au participat la acțiune s-au organizat și au format patru echipe. O echipă a plecat de la Podul Roșu spre Căprioară, una a plecat de la Mistrețu spre Căprioară, alta pe Valea Grușerii și, nu în ultimul rând echipa de la „Cabana fără gânduri” a ecologizat Râul Mic.
„Suntem plăcut surprinși să vedem de la an la an sunt tot mai puține gunoaie în aceste zone pe care noi le ecologizăm anual. Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei acțiuni, cât și administrației locale, care ne-a pus la dispoziție mijloc de transport pentru sacii cu gunoaie”, au transmis reprezentanții Asociației „Lupii Sigidavei” Cugir.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba