Rămâi conectat

Social-Economic

Guvernul vrea să renunţe la taxarea persoanelor fără venituri

Publicat

în

Guvernul va renunţa la taxarea persoanelor fără venituri. Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că veniturile pe care statul le-ar obţine din aplicarea contribuţiei la sănătate asupra românilor fără câştiguri ar fi mult mai mici decât cheltuielile pe care le-ar avea statul pentru a strânge banii. Detaliile le afli pe radiounirea.ro.

„Guvernul intenţionează mai multe modificări la Codul Fiscal. Este un semn de întrebare dacă obligarea la plată a contribuţiei a oamenilor fără venit respectă principiul justei împărţeli a poverii fiscale. Iar costurile pentru colectarea acestora par a fi mai mari decât veniturile pe care le-ar obţine statul. Nu vom vâna oamenii prin ţară. Vom încerca, in perioada următoare să clarificam acest caracter de obligativitate a acestei contribuţii, dar acest guvern o sa vrea în continuare creşterea bazei de impozitare”, a declarat Dan Suciu.

Potrivit Codului Fiscal în vigoare de la 1 ianuarie, şi persoanele fără venituri sunt obligate să plătească o contribuţie de 5,5% din salariul minim, drept contribuţie la Sănătate.

Anul trecut, doar 165.900 de români fără venituri au plătit CASS la salariul minim brut pe ţară. 3,36 de milioane de români majori, înscrişi pe listele medicilor de familie, nu sunt asiguraţi la sănătate, au comunicat în exclusivitate pentru economica.net oficialii CNAS.

Citește și Contractul-Cadru din sănătate se prelungeşte până la 31 martie 2016

La 1 iulie, România avea 5,6 de milioane de persoane asigurate la sănătate, pentru care nimeni nu plăteşte CASS. Majoritatea sunt copii (3,78 milioane), coasiguraţi (peste 870.000 de persoane), tineri cu vârste până la 26 de ani, elevi, studenţi care nu realizează venituri din muncă (peste 355.000 de persoane), potrivit datelor pe care ni le-a transmis CNAS.

Pe de altă parte, pentru 2,97 milioane de persoane asigurate la sănătate, statul virează contribuţia la fondul de sănătate, dar din banii contribuabililor. Majoritatea sunt pensionari cu venituri mai mici de 740 lei pe lună (2,25 milioane de persoane), beneficiari de ajutor social, precum şi şomeri.

Sursa:economica.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Social-Economic

Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător la Cugir

Publicat

în

Cugir: Campanie de ecologizare si responsabilizare față de mediul înconjurător

Sâmbătă 20 aprilie a avut loc prima parte a campaniei de curățenie la Cugir.
Zeci de voluntari și reprezentanți ai administrației locale au ecologizat zona centurii Vinerea și intrarea în Cugir. Participanții s-au organizat în două tabere șu au pornit din sensuri opuse să adune mizeriile aruncate de-o parte și de alta a drumului. La acțiune au participat și primarul Adrian Teban, viceprimarul Calin Furdui, administratorul public Marius Jibotean și managerul Spitalului Orășenesc Cugir, Florin Arion.
În urma acțiunii de ecologizare au fost strânși aproximativ 100 de saci de gunoi, care au fost colectați și depozitați de către Serviciul Public de Gospodărire Locală.
Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității.
Practic, acțiunea conține o componentă educațională ce vizează schimbarea comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Administrația nu intenționează să se sustragă de la obligațiile ce îi revin, ci dimpotrivă, dorește să contribuie la creșterea responsabilității prin educarea cetățenilor pentru a proteja mediul înconjurător, se precizează într-un comunicat de presă.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

23 aprilie: Ziua Feroviarului

Publicat

în

Zi dedicată feroviarilor

În 23 aprilie 1880, Principele României Carol I şi I.C. Brătianu, ministru secretar de stat pentru lucrări publice de la acea vreme, au semnat un Decret prin care a luat naştere prima administraţie feroviară de stat din România, sub emblema „CFR”.

Din 1999, această zi de 23 aprilie a fost declarată oficial „Ziua Feroviarului” şi reprezintă un moment important în istorie şi o recunoaştere a meritelor celor care de-a lungul timpului au contribuit la dezvoltarea României Mari.

Drumul de fier al țării unește oameni, unește locuri și reprezintă în continuare un domeniu strategic, de interes național.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Social-Economic

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic

Publicat

în

La grădinițele din Câlnic, spații noi de joacă

Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea.

Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești, a relatat edilul.

Căsuțe colorate, tobogane și leagăne, toate au fost special amenajate pentru ca copilașii de la grădinițele din Câlnic să se bucure din plin și să profite de zilele frumoase de vară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba