Grup de excursionişti, salvaţi de jandarmii montani din Alba

Adăugat la Știri

Jandarmeria Alba a fost informată telefonic, joi, 06 iulie a.c., în jurul orei 14.00,  în urma unui apel S.N.U.A.U. – 112, despre faptul că un grup de excursioniști aflaţi pe drumul care face legătura între Cascada Vîrciorog și Pensiunea Poarta Arieșului s-a rătăcit din cauza condițiilor meteo extreme (ploaie torențială și căderi de gheață).

Subofiţerii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au deplasat în zona Cascadei Vîrciorog, localitatea Arieșeni, unde au identificat grupul de excursioniști format din 3 adulți și 13 minori, iar după o verificare sumară a stării de sănătate a persoanelor rătăcite, s-a trecut la conducerea acestora până la Pensiunea Poarta Arieșului, unde aceștia din urmă aveau cazare.

Citește și Elevi jandarmi, în practică la Jandarmeria Alba

De menționat faptul că nici o persoană din grupul de excursioniști nu a suferit leziuni corporale. Efectivele de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni s-au pus în mișcare pe drumul de întoarcere la ora 15.00.

Reamintim  cetățenilor că aceştia pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul echipajelor de jandarmerie, atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţe – 112.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii