Grevă japoneză, astăzi, în spitale: În Alba, peste 1000 de smnături au fost strânse pentru declanșarea conflictului de muncă

Adăugat la Știri

greva-sanatateSe îngroașă gluma! Membrii Federației Sanitas încep seria de proteste care va culmina, în ultima zi a lunii octombrie, cu o grevă generală în toate spitalele.

Sindicaliștii din sănătate sunt hotărâți să continue acțiunile de protest după ce negocierile cu ministrul Sănătății și cu cel al Muncii, au eșuat. Protestatarii cer includerea personalului auxiliar în Ordonanța 20, cea care a majorat, teoretic, salariile unei părți a bugetarilor.

Astăzi, 12 octombrie, în spitalele din Alba ca dealtfel în toate din țară se va organiza o grevă japoneză cu purtarea de banderole, iar în 19 octombrie va fi o grevă de avertisment cu încetarea activității timp de două ore, dimineața între orele 08:00 – 10:00”, , a declarat la Unirea FM, prim-vicepreședinta Sanitas Alba, Grațiela Indreica.

Citește și Marius Sepi, prim-vicepreședintele Sanitas, la Unirea FM : Peste 1.000 de semnături au fost strânse în Alba pentru declanşarea grevei generale în sănătate

Dacă nu le vor fi soluționate revendicările, pe 31 octombrie vor declanșa grevă generală. În Alba, pentru declanșarea conflictului de muncă au semnat peste 1.000 de angajați din sănătate.

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii