Rămâi conectat

Educație și Cultură

Goana după manualele şcolare: Elevii nu găsesc cărţile cerute de profesori

Publicat

în

A trecut o săptămână de când a început şcoala şi nu toţi elevii au manuale. Unii nu le-au primit pe toate, iar alţii au unele foarte uzate. Mulţi dintre ei îşi caută acum cărţile în librării, pe internet sau la târgurile în care elevii din anii mai mari îşi vând manualele de care nu mai au nevoie. În medie, un set complet costă 200 de lei, din care Ministerul Educaţiei decontează doar 55 de lei. Vezi mai multe pe radiounirea.ro.

Cu lista în mână şi atenţi la preţuri, părinţii şi bunicii caută cu răbdare manuale pentru elevii care fie nu au primit, fie au primit unele prea uzate şi chiar incomplete. Inexplicabil este că unele din cărţile cerute de profesori nu se mai publică.

Mulţi ne spun chiar de trei, patru ani nu mai poate fi găsită, dar de la şcoală ni se cere în continuare aceeaşi editură. Sunt foarte multe pe care nu le găsim”, spune o mamă.

Au primit de la şcoală, mai am vreo patru, cinci de cumpărat, să le caut. Astea sunt condiţiile actuale, normal nu mi se pare”, spune un alt părinte.

Varianta de rezervă este achiziţionarea aşa-ziselor manuale la mâna a doua, de la elevii mai mari. Tranzacţiile se pot face la târgul de specialitate care funcţionează în Parcul Cişmigiu până pe 27 septembrie. Tot acolo sunt prezente şi editurile, cu manuale rămase pe stoc din anii precedenţi.

„Ne dau profii o listă, dar n-am găsit la franceză, de exemplu. Iniţial am avut nişte colegi de-a XII-a care au terminat şi ne vindeau cărţi, dar profesorii n-au fost de acord pentru că sunt scrise”, spune o elevă.

Manuale la 20 de lei, cu preţ întreg, la care se aplică reducerea la casă de 20%”, spune Iolanda Ceauşu, reprezentantul unei edituri.

Pentru manualele de clasa a XI-a şi a XII-a, cumpărate exclusiv de elevi, Ministerul Educaţiei decontează doar 55 de lei. Cam un sfert din costurile totale.

sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

În Alba, sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți

Publicat

în

Sesiune județeană de formare a elevilor reprezentanți, în Alba

În perioada 25-26 aprilie se va desfășura Sesiunea județeană de formare a elevilor reprezentanți, ediția 2024.
Aceasta va avea loc la Universitatea ,,1 Decembrie 1918’’ din Alba Iulia.
Pe parcursul celor două zile, elevii reprezentanți din întreg județul vor beneficia de ateliere tematice din sfera reprezentării elevilor, moderate de colegi de ai lor sau de invitați speciali, cu scopul de a îmbunătății procesul de a face vocea elevilor auzită la nivel județean.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Publicat

în

Calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie a unei eleve de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să se califice la faza națională.

„Acest rezultat remarcabil a fost obținut datorită interesului deosebit pentru religie, dar și datorită profesoarei Simona Florea, care s-a implicat în pregătirea pentru etapa județeană. Elisa este un real exemplu de ambiție, voință și seriozitate, iar dincolo de motivația pentru performanță se dezvăluie o fată sensibilă, matură, preocupată de latura spirituală și de cunoașterea lui Dumnezeu.

Pasiunea pentru religie îmbinată cu pregătirea temeinică au ajutat-o pe eleva Elisa Jeler să obțină această performanță remarcabilă și să se califice la faza națională. Rezultatul ei reprezintă un motiv de mândrie pentru dascălii și elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”, acesta adăugându-se în palmaresul generos de premii și distincții obținute în acest an școlar. Felicitări și mult succes la etapa națională!”, au transmis reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

O nouă bibliotecă, la Aiudul de Sus

Publicat

în

La Aiudul de Sus, o nouă bibliotecă

Marți 23 aprilie a avut loc inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Aiudul de Sus.
Proiectul, realizat pe bază de voluntariat, la inițiativa ASTRA – Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud, cuprinde cărți, publicații și tablouri primite din donații.
Este al doilea proiect dedicat păstrării identității naționale realizat de Direcția de Cultură – Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” în colaborare cu Despărțământul „Ovidiu Hulea” Aiud.
Vă reamintim că la Gârbova de Jos cele două instituiții de cultură au realizat prima expoziție etnografică din zonă, un adevărat muzeu al tradițiilor naționale.
Acest proiect de păstrare și valorificare a universului interior al unei gospodării tradiționale românești este întregit acum de deschiderea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” din Aiudul de Sus.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba