Rămâi conectat

Știri

Ghid de bune maniere pentru femei

Publicat

în

O femeie în adevăratul sens al cuvântului trebuie să fie un om de calitate, un om care se respectă şi care respectă oamenii din jur, trebuie să fie un om cu bun simţ. Ce înseamnă toate lucrurile astea? Femeia modernă nu e femeie cu adevărat dacă nu are un minim de cunoştinţe despre bunele maniere atât de utile, dar totuşi date la o parte mai ales în ziua de azi.

Codul bunelor maniere nu a apărut din întâmplare, din neant şi nici măcar din dorinţa unui om exigent şi excentric. A apărut şi s-a dezvoltat treptat, pe cale orală, venind ca un răspuns natural şi aproape obligatoriu pentru problemele de zi cu zi ale societăţii în care trăim. Pentru a fi un om de calitate, nu trebuie să ştii din scoarţă în scoarţă codul bunelor maniere. În fond, deşi unele mai mult altele mai puţin, toate femeile ştiu că nu se întrerupe niciodată interlocutorul în timpul unei discuţii, în cadrul unei întruniri, dacă nu te prezintă nimeni, nu rămâi în anonimat ci te prezinţi tu, bărbatul este cel care intră primul într-un bar sau restaurant, nu se aşează coatele pe masă, salutul trebuie să fie întotdeauna însoţit de un zâmbet şi trebuie să privim în ochi persoana pe care o salutăm şi lista poate continua la nesfârşit. Dar ce te faci atunci când te confrunţi cu situaţii care nu apar în nicio carte de bune maniere şi care sunt pe cât de importante, pe atât de delicate atunci când vine vorba de femei?

1. Sunteţi într-un bar sau restaurant cu o prietenă, când aceasta scoate din geantă o oglindă şi un ruj şi porneşte un meticulos proces de a se ruja. Are voie să facă lucrul acesta? Lizzie Post, strănepoata celei ce a fost supranumită „mama bunelor maniere” studiază astfel de situaţii încercând să ofere un răspuns corect şi concret pentru fiecare gest. În acest caz, aceasta ne spune că o femeie se poate ruja în public atât timp cât nu are nevoie de o oglindă. Se exclude, de asemenea, şi utilizarea oricărui alt obiect pe post de oglindă.

2. Nu vă place sub nicio formă noua rochie pe care prietena dvs şi-a cumpărat-o, sau stilul coafurii abordate, sau chiar modelul unghiilor false. Îi spuneţi lucrurile acestea sau nu? Cum? Înainte de a acţiona instinctiv şi de a spune tot, cel mai bine este să vă gândiţi dacă prietena dvs acceptă o critică, fie aceasta chiar constructivă. Dacă ajungeţi la concluzia că e nevoie de sfatul dvs, înainte de a vă lua inima în dinţi şi de a vă exprima părerea, alegeţi cu grijă cuvintele pe care urmează să le folosiţi precum şi tonul. Evitaţi, pe cât posibil, formulări de genul „e de prost-gust”, „penibil”, „hidos”.

Citește și Cadourile și bunele maniere: Cum oferim și cum primim daruri

3. Se acceptă ca o femeie să îşi pilească unghiile în public?

De ce întrebarea asta? Nu puţine sunt filmele, reclamele, videoclipurile în care vedem doamne şi domnişoare care îşi pilesc unghiile pe o bancă în parc, într-o cafenea, la o întrunire cu prietenii, etc. În codul bunelor maniere există precizarea cum că este total interzis ca o persoană să îşi taie unghiile în public, prin urmare şi pilirea acestora este interzisă. De ce? Explicaţia este simplă: atunci când vine vorba de îngrijire personală, gesturile aferente acestui proces trebuie făcute doar în intimitate.

4.      Cât de mult parfum înseamnă prea mult? Probabil nu există persoană care să nu fi adresat niciodată întrebarea „Pff, cu cât parfum te-ai dat?”, sau căreia să nu i se fi adresat această întrebare. Cert e că nicio femeie nu doreşte să fie catalogată drept femeia care se dă cu mult prea mult parfum. Dar cum ne dăm seama că e prea mult? După cum v-aţi dat seama, nu există un criteriu matematic, nu există o precizie de inginer aici. Ce puteţi face totuşi? Să fiţi puţin mai atente, mai ales atunci când intraţi într-o încăpere mică şi slab aerisită sau într-un lift şi aveţi impresia că oamenii din jur şi-ar fi dorit să nu fie acolo în acel moment, ei bine, atunci clar aţi depăşit limita. Lizzie Post ne oferă aici un sfat practic: dacă utilizaţi un parfum sub formă de spray, este suficient să pulverizaţi de 2 ori şi apoi să treceţi prin „ceaţa” formată iar dacă parfumul este sub formă de esenţă, este perfect de ajuns să îl aplicaţi doar pe gât şi pe încheietura mâinii, acolo unde simţiţi pulsul. De ce? Acestea sunt zonele care emit mai multă căldură decât alte părţi ale corpului, iar mai multă căldură înseamnă un miros mai intens.

Sursa:discutiidesalon.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Deschiderea oficială a sezonului turistic, în Cetatea Alba Carolina

Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric. Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i primească și în acest an, cu o ofertă turistică remarcabilă: concerte, festivaluri, evenimente memorabile.

Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă, atât de așteptate de public.

Din 1 mai, din nou pe cai!

Tobele vor răsuna din nou în Cetate și copitele cailor vor lovi iar piatra. Garda Cetății este pregătită să ofere și în acest an publicului, turiști și albaiulieni, unul dintre momentele magnetice ale fiecărui sfârșit de săptămână. Sâmbăta și duminica, la 12 fix, Garda Cetății își va face, din nou, rondul obișnuit, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a, într-un ritual devenit deja simbol pentru Alba Iulia. Prima „ieșire” din acest an a Gărzii Cetății, cu arsenalul complet, cai, uniforme, tobe, puști și drapele, va avea loc chiar pe 1 mai.

„Alba Iulia și-a construit, de-a lungul ultimilor ani, o imagine unică în zona turismului cultural și istoric. Spectacolele de reenactment sau defilarea Gărzii Cetății sunt doar partea foarte vizibilă a acestei imagini mari. E absolut normal, e obligația noastră și angajamentul nostru față de oraș și turiști, să le menținem în calendarul de evenimente și să le promovăm ca atare. Vă invit să vă bucurați de ele și în acest nou sezon turistic, ce stă să înceapă”, spune Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Ave, Apulum!

Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis se vor auzi și vedea, la rândul lor, în Cetatea Alba Carolina în această vară.

Spectacolele săptămânale vor avea loc în zona Porții a IV-a a Cetății, iar primul show este programat pentru 1 mai, la ora 18.00. Totul va culmina cu ediția a XI-a a Festivalului Roman Apulum, marcă înregistrată a Municipiului Alba Iulia și unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Europa. Festivalul este programat în acest an în perioada 15-18 august.

Liviu Zgârciu, reprezentantul Asociației Culturale pentru Istorie Vie și, în același timp, coordonatorul reenactorilor din trupele antice declară: „De la 1 mai, Garda Apulum reîncepe sezonul reprezentațiilor de reenactment antic. Astfel, legionarii romani, războinicii daci, gladiatorii și frumoasele dansatoare vor putea fi văzuți de publicul larg, în fiecare vineri, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. De precizat că sezonul care stă să înceapă este al XI-lea de când voluntarii albaiulieni realizează acest spectacol, adevărate lecții de istorie vie, în care este promovat patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului în comuna Pianu

Publicat

în

Pianu: Autorizație de construcție pentru indroducerea gazului

Autorizația de construcție pentru înființarea unui sistem de distribuție rețele de gaze naturale în localitățile Pianu de Jos, Pianu de Sus și Strungari a fost eliberată.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Pianu, Marin Petruse.

Proiectul „Înființare sistem inteligent de distribuție de gaze naturale în comuna Pianu, județul Alba” și-a găsit recent concesionar, iar pienarii – numărați în prima etapă cu 1.039 de branșamente – sunt acum mult mai aproape de visul lor de decenii: acela de a beneficia și ei, ca aproape toată lumea, de gazul metan.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Edilul Pianului apreciază că introducerea gazului în comună este cea mai importantă realizare din toată cariera sa de primar, de 24 de ani.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Start pentru realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

Realizarea unui pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni: Start al lucrărilor

Au început lucrările la noul pod care va fi amplasat în amonte de Podul Ferdinand din Câmpeni.

Anunțul a fost făcut de primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Proiectul prin intermediul căruia se edifică noul pod este denumit ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni”. Termenul de execuție este de 24 de luni de la începerea lucrărilor. Potrivit edilului din Câmpeni, constructorul a estimat că ar putea finaliza lucrarea în jumătate din perioada de execuție.

Realizarea podului nou de la Câmpeni este o investiție de peste 8 milioane de lei, finanțată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba