Gest de umanitate : Legume și fructe strânse de elevii de la școli din Vinerea și Cugir, donate unei case de copii

Adăugat la Știri

15126190_10211155794869789_267271081_oÎn perioada 14 – 18 noiembrie 2016, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, Ar. – Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu”, Vinerea s-a derulat campania socială  de sprijinire a copiilor aflați în dificultate, ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Nationale de Acţiune Comunitară (SNAC). Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori din cadrul şcolii care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC.

Scopul acestei campanii a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers s-a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Obiective generale ale SNAC au vizat incurajarea implicarii elevilor, în practica  voluntariatului, în activități desfasurate cu persoane aflate in dificultate, în scopul sustinerii procesului de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educatională personală.

Campania ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Acțiunea a debutat prin discutarea activitatii la nivelul conducerii școlii, prezentarea acesteia tuturor cadrelor didactice, cu scopul de a disemina informatia in rândul elevilor. Cadrele didactice și elevii au fost informați cu privire la scopul activității și modalitațile de implementare a acesteia. Elevii au realizat afișe de promovare a activității și s-au implicat activ pe tot parcursul campaniei. Acțiunea a constat în strângerea, preluarea, sortarea și depozitarea legumelor și fructelor, identificarea beneficiarilor. Fructele și legumele strânse au ajuns în bune condiții la beneficiari.

Au fost implicaţi în acţiunea de strângere a legumelor şi fructelor toți elevii școlii, alături de cadrele didactice care au coordonat şi sprijinit activitatea, învățători și diriginți.

Legumele şi fructele strânse au fost donate Casei de tip familial “Speranţa copiilor” din Cugir.

Cadrele didactice care au coordonat și sprijinit activitatea derulată la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, Ar. – Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu”, Vinerea, în cadrul Campaniei sociale de sprijinire a copiilor aflați în dificultate ,,Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”: Director: Prof. Anca Stela Ţîrlea, Director adj.: Prof.  Laura Diana Teban, Prof. înv. primar Szilagyi – Tomoiu Mihaela, Prof. înv. primar Enescu Luminiţa, Prof. înv. primar Herlea Ana, Înv. Buda Ioan, Prof. Scopciuc – Mihu Adriana, Prof. Alisie Anca, Prof. Paşcanu Cătălin

Simona Lodroman

redactor șef Radio Unirea FM
Mobil: 0733.948.174
email: slodroman@yahoo.com

Comentarii